Zavitek z okusom prekmurske gibanice: dobra ideja z naše kuharske delavnice
Letošnjo jesen so v našem studiu zagotovo zaznamovali pisani zavitki vseh možnih okusov. Seveda smo spekli jabolčnega, a ustvarjali smo tudi z bučo, skuto, brusnicami in borovnicami. Med klepetom, ki vedno spremlja naše delavnice, pa nam je v uho padel namig udeleženke, ki se je v navalu želje po eksperimentiranju nekoč lotila okusa prekmurske gibanice. Plasti je preprosto posipala, med seboj pa so jih prepojile in povezale mokre sestavine, kot so jabolka in skuta. Jasmina Pirnar Krope (Yaska), ki je pri nas zadolžena za večino kuharskih tečajev, si je idejo zapomnila in na novo delavnico že prišla oborožena z receptom, ki ga tokrat delimo z vami.
Testo
Na tečaju smo delali vlečeno testo iz 300 g moke, da sta nastala dva zavitka, ki ju damo v klasičen pekač (tisti, ki je običajno priložen pečici). Sestavine za nadev so prilagojene za polovico tega testa, torej za en zavitek. Po potrebi podvojite količino. Več o pripravi testa pa TUKAJ.
Sestavine za nadev
Orehov nadev
- 100 g orehov
- 50 g mleka
- 2 do 4 žlice sladkorja + vaniljev sladkor
- rum
- 2 do 4 žlice kisle smetane
Skutin nadev
- 250 g skute
- 2 žlici kisle smetane
- 2 do 4 žlice sladkorja
- limonova lupinica
Jabolčni nadev
- pol kg jabolk, naribanih
Makov nadev
- pražene drobtine z 2 do 3 žlicami maka
Priprava
- Pripravimo vse nadeve. Pekač namažemo z maslom.
- Zamesimo vlečeno testo in ga razvaljamo. Recept najdete TUKAJ.
- Pečico segrejemo na 190 do 200 stopinj.
- Nato vsako plast porazdelimo do treh četrtin testa, eno na drugo. Plasti si sledijo takole: orehov nadev, skutin nadev, jabolka, drobtine z makom.
- Zavitek zvijemo in ga predenemo v pripravljen pekač. Premažemo ga z maslom.
- Pečemo po TEH navodilih.
Priporočamo še: Napaka pri kuhanju štrukljev, ki jo mnogi počnemo
Mu Cuisine za ustvarjalnost v kuhinji!
Izdelki Mu Cuisine so ustvarjeni za kuhanje, spodbujajo domišljijo, radovednost in eksperimentiranje. Visoka kakovost izdelkov in tradicija v vaš dom prinašata užitek tako pri kuhanju kot pri obedu.
Povezava vodi na spletno stran oglaševalca.