Odprta Kuhinja

Zelena pica

Odpri galerijo
A+   A-
Z odličnim koprivnim pestom.


Sestavine


Pesto
- 3 pesti mladih kopriv
- 50 g mletih mandljev
- šopek drobnjaka
- ščep soli
- 1–1,5 dl dobrega oljčnega olja

Testo
- 150 g ržene moke, 350 g durum moke
- 10 g svežega kvasa
- ½ čajne žličke soli, ščepec sladkorja
- 0,5 dl oljčnega olja
- 2 dl tople vode
- 100–200 g očiščenega regrata
- 100 g sira feta
- 2 žlici oljčnega olja

Priprava


1. Koprive operemo in nad soparo le toliko podušimo, da se zmehčajo in ohranijo zeleno barvo. V sekljalniku tako sesekljamo koprive, drobnjak, ki smo ga že prej malo nasekljali z nožem, sol, mlete mandlje in postopoma prilivamo oljčno olje. Pesto naj bo rahlo gost, da se bo lepo mazal po testu. Preložimo ga v steklen kozarček, dolijemo še olje, da so koprive prekrite, zapremo in postavimo na hladno.

2. Testo: v veliko posodo presejemo moko, v sredini napravimo jamico in vanjo nadrobimo kvas, dodamo ščepec sladkorja in žlico vode, narahlo premešamo in pustimo, da kvasec vzhaja.

3. Vzhajani kvasec zamesimo v moko, prilijemo toplo vodo, olje in posolimo ob robovih. Zamesimo v gladko, voljno testo. Pokrijemo ga s čisto krpo in pustimo, da vzhaja.

4. Pečico segrejemo na 250 stopinj, vključimo samo spodnji grelec z ventilatorjem.

5. Vzhajani hlebček na pomokanem pultu razvaljamo na centimeter debelo. Položimo na peki papir in nato kar na izvlečno mrežo pečice.

6. Testo premažemo s koprivnim pestom, posujemo z nadrobljeno feto ali drugim sirom ali skuto ter pečemo na najnižjem vodilu v pečici približno 5 minut.

7. Pico vzamemo iz pečice in nanjo položimo zajetno pest dobro opranega in osušenega regrata.

8. Pokapamo z oljčnim oljem in postrežemo.
Priporočamo še: Pet idej za jedi s čemažem

Recept in fotografije: Saša Drobnič Škerjanec/Jagababa.si
Datum Objave: 21.3.2018 ob 15:03

Več iz te teme:

picajagababakoprive

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja