Zelenjavni zavitki v riževem papirju (narejeno v 15 minutah in brez kuhanja)

Odpri galerijo
A+ A-
Prelepa, moderna in tudi precej zdrava jed, s katero boste navdušili povabljene za mizo.
Recept je zelo enostaven in je pripravljen v 15 minutah, brez kuhanja, vendar je poln okusa in zabavnih tekstur. Zavitki so napolnjeni s hrustljavo zelenjavo in dimljenim tofujem, zraven lahko postrežemo bogato arašidovo pomako s sončničnimi semeni. Idealno za poletje ali ko si zaželimo nekaj lahkega in osvežilnega,« sta o receptu zapisali mladi dami, ki ustvarjata z vitamini zapolnjen kuharski blog Give Me the Vitamins (Daj mi vitamine). Nekaj besed o njunem ustvarjanju smo zapisali v članku Give Me the Vitamins: blogerki, ki sta Rotterdam zamenjali za Kozjansko.
Sestavine
- Za 4 osebe.
- 2 rdeči papriki
- 3 korenčki
- 400 gramov dimljenega tofuja (narezanega na tanke rezine)
- šop sveže mete
- majhna glava zelene solate (npr. mlada rimska solata ali maslenka)
- 200 g riževega papirja
- 100 g riževih rezancev (vermicelli)
Priprava
- Korenček olupimo in narežemo na tanke trakove (julienne). Na tanke trakove narežemo papriko in tofu. Solato operemo, posušimo in narežemo na približno 10 × 3 cm velike kose. Meto operemo in odstranimo listke s stebel.
- Rezance pripravimo po navodilih na embalaži, jih odcedimo in splaknemo s hladno vodo, da se ne sprimejo.
- Pripravimo rižev papir: segrejemo vodo, jo vlijemo v velik globok krožnik, vanjo za pet sekund pomočimo rižev papir, da se zmehča – nato ga previdno položimo na leseno desko.
- Na sredino riževega papirja položimo list solate, nekaj rezancev, korenček, papriko, zelišča in rezino tofuja. Stranska robova zapognemo proti sredini, nato prepognemo spodnji rob čez nadev in tesno zvijemo v rolico.
- Manjše zavitke serviramo cele, večje prerezane na pol.
- Zraven postrežemo pomako po izbiri.
Priporočamo še: Cezarjeva solata s testeninami: perfektna za hitro kosilo, za na pot ali v službo
Datum Objave: 20.6.2025 ob 10:06