Zelo preprosto rožičevo pecivo z jabolki (brez jajc in mlečnih izdelkov)

Klasika, ki nas obnori jeseni in pozimi. Tokrat smo rožičevo pecivo pripravili malo drugače, v veganski različici.

Vsi, ki ste se odrekli izdelkom živalskega izvora, ali tisti, ki ne smete laktoze in jajc, se boste zagotovo razveselili različice priljubljenih rezin iz rožičeve moke, čokolade in jabolk.

Za vse, ki bi si pecivo želeli speči po klasični recepturi:  Sočno rožičevo pecivo z jabolki

Sestavine

Za pekač širine 35 x 22 cm.

  • lonček (2 dl) bele moke
  • lonček rjavega sladkorja
  • 100 g rožičeve moke
  • pecilni prašek iz vinskega kamna
  • 50 g grobo sesekljanih orehov
  • lonček sojinega mleka
  • pol lončka olja
  • žlica lanene moke
  • 3 naribana jabolka
  • 100 g temne čokolade
  • žlica kokosove maščobe

Priprava

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Moko, sladkor, rožičevo moko, pecilni prašek in orehe zmešamo. Sojino mleko, olje in laneno moko v drugi skledi toliko časa stepamo, da se začne gostiti.

2. Prilijemo k moki, dodamo jabolka in z leseno žlico umešamo testo. Po potrebi dodamo še malo sojinega mleka.

3. Pekač dobro naoljimo. Vanj zlijemo maso, jo po vrhu poravnamo in pečemo pol ure.

4. Nad soparo zmehčamo čokolado in kokosovo maščobo. S stopljeno čokolado premažemo pecivo. Počakamo, da se popolnoma ohladi. Narežemo na manjše kocke.

Ali ste vedeli? Naravni pecilni prašek je narejen iz vinskega kamna. Ta je stranski produkt pri proizvodnji vina. Narejen je iz usedlin, ki se naberejo na dnu soda med vretjem vina. Vinski kamen nadomešča kislo komponento, ki je sicer v pecilnih praških industrijsko pridobljena. Bazična komponenta je v obeh primerih natrijev bikarbonat. Naravni pecilni prašek, običajno z oznako bio, ne vsebuje fosfatov, ki so sicer dodani pecilnim praškom.
Priporočamo še: TOP 20 receptov za jabolčne sladice
Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana