
Klasika, ki nas obnori jeseni in pozimi. Tokrat smo rožičevo pecivo pripravili malo drugače, v veganski različici.
Vsi, ki ste se odrekli izdelkom živalskega izvora, ali tisti, ki ne smete laktoze in jajc, se boste zagotovo razveselili različice priljubljenih rezin iz rožičeve moke, čokolade in jabolk.
Za vse, ki bi si pecivo želeli speči po klasični recepturi: Sočno rožičevo pecivo z jabolki
Sestavine
Za pekač širine 35 x 22 cm.
- lonček (2 dl) bele moke
- lonček rjavega sladkorja
- 100 g rožičeve moke
- pecilni prašek iz vinskega kamna
- 50 g grobo sesekljanih orehov
- lonček sojinega mleka
- pol lončka olja
- žlica lanene moke
- 3 naribana jabolka
- 100 g temne čokolade
- žlica kokosove maščobe
Priprava
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Moko, sladkor, rožičevo moko, pecilni prašek in orehe zmešamo. Sojino mleko, olje in laneno moko v drugi skledi toliko časa stepamo, da se začne gostiti.
2. Prilijemo k moki, dodamo jabolka in z leseno žlico umešamo testo. Po potrebi dodamo še malo sojinega mleka.
3. Pekač dobro naoljimo. Vanj zlijemo maso, jo po vrhu poravnamo in pečemo pol ure.
4. Nad soparo zmehčamo čokolado in kokosovo maščobo. S stopljeno čokolado premažemo pecivo. Počakamo, da se popolnoma ohladi. Narežemo na manjše kocke.