Zelo preprosto rožičevo pecivo z jabolki (brez jajc in mlečnih izdelkov)

Klasika, ki nas obnori jeseni in pozimi. Tokrat smo rožičevo pecivo pripravili malo drugače, v veganski različici.

Vsi, ki ste se odrekli izdelkom živalskega izvora, ali tisti, ki ne smete laktoze in jajc, se boste zagotovo razveselili različice priljubljenih rezin iz rožičeve moke, čokolade in jabolk.

Za vse, ki bi si pecivo želeli speči po klasični recepturi:  Sočno rožičevo pecivo z jabolki

Sestavine

Za pekač širine 35 x 22 cm.

  • lonček (2 dl) bele moke
  • lonček rjavega sladkorja
  • 100 g rožičeve moke
  • pecilni prašek iz vinskega kamna
  • 50 g grobo sesekljanih orehov
  • lonček sojinega mleka
  • pol lončka olja
  • žlica lanene moke
  • 3 naribana jabolka
  • 100 g temne čokolade
  • žlica kokosove maščobe

Priprava

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Moko, sladkor, rožičevo moko, pecilni prašek in orehe zmešamo. Sojino mleko, olje in laneno moko v drugi skledi toliko časa stepamo, da se začne gostiti.

2. Prilijemo k moki, dodamo jabolka in z leseno žlico umešamo testo. Po potrebi dodamo še malo sojinega mleka.

3. Pekač dobro naoljimo. Vanj zlijemo maso, jo po vrhu poravnamo in pečemo pol ure.

4. Nad soparo zmehčamo čokolado in kokosovo maščobo. S stopljeno čokolado premažemo pecivo. Počakamo, da se popolnoma ohladi. Narežemo na manjše kocke.

Ali ste vedeli? Naravni pecilni prašek je narejen iz vinskega kamna. Ta je stranski produkt pri proizvodnji vina. Narejen je iz usedlin, ki se naberejo na dnu soda med vretjem vina. Vinski kamen nadomešča kislo komponento, ki je sicer v pecilnih praških industrijsko pridobljena. Bazična komponenta je v obeh primerih natrijev bikarbonat. Naravni pecilni prašek, običajno z oznako bio, ne vsebuje fosfatov, ki so sicer dodani pecilnim praškom.
Priporočamo še: TOP 20 receptov za jabolčne sladice
Beba in Hana Splichal
Beba in Hana Splichal

Kuhinja je majhna, a ima veliko mizo in vrata na vrt. Po njej se vrtijo mačji repi, skoznjo steče pes, nikoli ni miru. Hana fotografira in se pogovarja z divjim kvasom, jaz ropotam z lonci in obračam kuhalnico. Kljub temu se vsi najraje gnetejo v najini ekološki in veganski kuhinji, kjer diši po indijskih začimbah in toplem kruhu.Verjamem, da je kuhinja srce hiše, in v srcu se zgodijo najpomembnejše stvari.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed