Odprta Kuhinja

Zlatovčice z zelišči

ni podpisa
Odpri galerijo

Iz folije. Za štiri.




Priprava: 20 minut, peka: 10 minut, na osebo: pribl. 280 kcal.

Sestavine


- debel šop mešanih vrtnih zelišč
- 5 majhnih blagih čilijev, pol nepovoskane limone
- 4 majhne očiščene zlatovčice ali postrvi (po pribl. 400 g)
- 3–4 žlice zmehčanega masla, sol, poper

Priprava


1. Zelišča in čilije operemo. Zelišča otresemo. Osmukamo za pest listov in jih nasekljamo skupaj z nekaj stebelci drobnjaka.

2. Limono operemo z vročo vodo in obrišemo. Naribamo za dobro žličko lupinice. Limono narežemo na tanke rezine in jih prepolovimo.

3. En čili očistimo, odstranimo semena, nasekljamo in zmešamo z zelišči ter limonino lupinico.

4. Pripravimo 4 velike kose aluminijaste folije in jih premažemo z maslom.

5. Ribe operemo in obrišemo. Na vsaki strani jih 3- ali 4-krat poševno zarežemo, zunaj in znotraj solimo ter popramo in natremo s polovico zeliščne mešanice s čilijem. Položimo na folijo. V trebuh nadevamo preostala zelišča, narezano limono in čilije. Kosmiče preostalega masla razporedimo po ribah.

6. Folijo dobro zapremo.

7. Žar zakurimo. Ribe pečemo na zmernem ognju 5–7 minut, obrnemo in pečemo še 5–7 minut. Zavojčke odpremo in preverimo, ali je dovolj pečeno. Če zlahka izvlečemo hrbtno plavut, je riba pečena. Potresemo s preostalo mešanico zelišč in čilija. Zraven se prileže pomaka iz drobnjaka in limon.
Namig: Zlatovčice ali postrvi imajo zelo mehko meso in tanko kožo, zato jih ne smemo položiti neposredno na vročo rešetko žara.

Fotografija: Žar. Tako preprosto.
Preberite še: Po korakih: morski linguini z džinom (FOTO)
Datum Objave: 26.4.2019 ob 12:04

Več iz te teme:

mesne jediribefolijazlatovčica

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.