
Enostavno in brez peke.
Sestavine
– 100 g otroških piškotov (savoiardi)
– 3 večje hruške (približno 550 g)
– 3 žlice rjavega sladkorja
– 1/3 žličke mletih klinčkov
– 2 žlici ruma
– 2,5 dl sladke smetane
– 250 g sira maskarpone
– 3 žlice sladkorja v prahu
– 1,5 žličke mletega cimeta
Za navlažitev piškotov
– 2 žlici ruma
– 2–3 žlice tople vode
Priprava
1. Hruške narežemo na drobne koščke in jih denemo v ognjevarno posodo. Dodamo rjavi sladkor, rum in klinčke. Dušimo jih toliko časa, da se malce razpustijo (5–7 minut). Dušene popolnoma ohladimo.
2. Za kremo zmešamo maskarpone, sladko smetano, sladkor v prahu in cimet.
3. Dno steklene posode obložimo s koščki piškotov in jih navlažimo z mešanico ruma in vode. Nadevamo z 1/3 kreme, čez položimo 1/3 dušenih hrušk. Postopek ponovimo. Končamo s plastjo hrušk. Zloženko damo v hladilnik, kjer naj se dobro ohladi. Sladico naložimo na krožnike z žlico.
Priporočamo še: VIDEO: Velikonočni kruh, ki bo osvojil vaše srce
Fotografija in recept: Ana Bulat