Odprta Kuhinja

Zloženka z dušenimi hruškami

Odpri galerijo
A+   A-
Enostavno in brez peke.


Sestavine


- 100 g otroških piškotov (savoiardi)
- 3 večje hruške (približno 550 g)
- 3 žlice rjavega sladkorja
- 1/3 žličke mletih klinčkov
- 2 žlici ruma
- 2,5 dl sladke smetane
- 250 g sira maskarpone
- 3 žlice sladkorja v prahu
- 1,5 žličke mletega cimeta

Za navlažitev piškotov
- 2 žlici ruma
- 2–3 žlice tople vode

ni podpisa
ni podpisa


Priprava


1. Hruške narežemo na drobne koščke in jih denemo v ognjevarno posodo. Dodamo rjavi sladkor, rum in klinčke. Dušimo jih toliko časa, da se malce razpustijo (5–7 minut). Dušene popolnoma ohladimo.

2. Za kremo zmešamo maskarpone, sladko smetano, sladkor v prahu in cimet.

3. Dno steklene posode obložimo s koščki piškotov in jih navlažimo z mešanico ruma in vode. Nadevamo z 1/3 kreme, čez položimo 1/3 dušenih hrušk. Postopek ponovimo. Končamo s plastjo hrušk. Zloženko damo v hladilnik, kjer naj se dobro ohladi. Sladico naložimo na krožnike z žlico.
Priporočamo še: VIDEO: Velikonočni kruh, ki bo osvojil vaše srce

Fotografija in recept: Ana Bulat
Datum Objave: 13.4.2019 ob 11:04

Več iz te teme:

smetanahruškevelika noč

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja