Odprta Kuhinja

Zmečkan krompir, ki ga v teh dneh vsi pripravljajo

Fotografija: iko636/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
V teh dneh smo že tolikokrat naleteli na recept za zmečkan krompir, tako da ga preprosto moramo deliti z vami.


Ste mislili, da nam je krompir že uspelo pripraviti na vse možne načine? Tudi mi smo bili takšnega mnenja. Pa nas je presenetil nov recept, ki v teh dneh besni po družbenih omrežjih, zato smo se ga odločili preskusiti. Ter ga podeliti z vami, seveda.

Kot večina krompirjevih receptov – tudi ta ni nič kaj zapleten. Morda je ravno zato takšna uspešnica med uporabniki. Samo na tiktoku je bil spodnji video deležen na tisoče delitev, zbral pa je tudi več kot pol milijona všečkov in več tisoč komentarjev. Kaj nam preostane drugega, kot da ugotovimo, v čem je srž takšnega navdušenja?Skratka, potrebujemo nekje 8 krompirjev, ki jih najprej potopimo v vročo in slano vodo ter neolupljene kuhamo 30 minut. Nato jih odcedimo ter postavimo na s papirjem za peko obložen pekač. Z jedilnim nožem v gomolje navzkrižno zarežemo, nato pa jih še s skodelico zmečkamo. Krompir začinimo s soljo in poprom, po želji lahko dodamo tudi druge začimbe. Potisnemo v pečico in pečemo 30 minut.

Med tem časom bomo pripravili še pomako, ki se po mnenju avtorice zgornjega videa odlično prileže k zmečkanemu krompirju. Glede na izbiro sestavin se z njo močno strinjamo. V mešalnik dodamo nekaj vejic peteršilja, avokado, tri stroke česna, pest indijskih oreščkov in vse skupaj temeljito zmiksamo. Prelijemo v skodelico in vanjo pomočimo še tople hrustljave krompirje.
Poizkusite še: Jed iz krompirja, ki je obnorela tiktok

Fotografija: iko636/Getty Images
Datum Objave: 8.11.2022 ob 06:11

Več iz te teme:

prilogekrompirtiktokzmečkan krompir

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.