Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: 5 kosil, ki navdušujejo cel svet

Paella je svetovno znana klasika španskih korenin. (Foto: ahirao_photo/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Zbrali smo nekaj preprostih jedi, ki veljajo za svetovne klasike in se jih nikoli ne naveličamo. Najdemo jih na jedilnikih restavracij, bistrojev, pa tudi v domačih kuhinjah. Tako jih skuhamo mi.

Ponedeljek: Masleni piščančji kari je različica te jedi, ki jo pripravimo najbolj preprosto. Zato ni čudno, da slovi po vsem svetu, saj z blagim, vendar polnim in bogatim okusom prepriča celo otroke. Ta izredno aromatična dobrota ima precej odlik, ki hitro navdušijo: že na pogled pogreje, pripravimo jo le v eni posodi in zelo hitro. 

image_alt
Klasike z Yasko: masleni piščanec po moje

Torek: Ena najbolj okusnih različic, ki tekne med tednom s kosom dobrega domačega kruha, lahko pa je čudovita topla predjed na slavnostnem jedilniku.

image_alt
Francoska česnova juha: preprosta, a božanska (VIDEO)

Sreda: Pasta alla Norma. V čast skladatelju opere Norma, Belliniju, ki je bil iz Catanie na Siciliji.

image_alt
Kultne testenine, ki jih boste želeli znova in znova

Četrtek: Quiche lorraine ali lorenski kiš, tudi lotarinška pita, je resnično klasika, znana po vsem svetu – in vedno enako priljubljena. Naša različica vključuje trenutno najbolj seksi zelenjavo, to so sveži, hrustljavi poganjki špargljev. Kako preprosto in hkrati imenitno je to.

image_alt
Klasike z Yasko: pita s šparglji

Petek: Paella je svetovno znana klasika španskih korenin. Izhaja iz stare kmečke kuhinje in je bila zato tradicionalno sestavljena iz zelo preprostih sestavin ter pripravljena na odprtem ognju. Danes je to ena bolj priljubljenih jedi, ki je dobila tudi nove, sodobne izpeljanke.

image_alt
Klasike z Yasko: Božanska paella

Datum Objave: 13.5.2024 ob 05:05

Več iz te teme:

tedenski jedilnikkosilopreprosta kosila

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.