Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: hitro, preprosto in vse iz enega lonca

Fižolova enolončnica (Midva kuhava)
Odpri galerijo
A+   A-
Najboljša kosila za vse, ki res ne marate pomivanja posode, se vam nenehno mudi ali pa preprosto ne želite biti dolgo za štedilnikom, čeprav cenite krožnik dobre in domače hrane.

Ponedeljek: testenine in piščanec

Odlično in bogato kosilo lahko pripravimo v slabe pol ure, hkrati pa se izognemo gori umazane posode, saj vse naredimo v enem piskru.

image_alt
Hitro kosilo s piščancem in testeninami iz enega lonca

Torek: gurmanska jed s korenčkom

Dobra rižota z zelenjavo, ki jo imamo res vedno doma.

image_alt
Korenčkova rižota z rikoto

Sreda: zelenjavna juha

Med tednom obožujemo recepte za tiste jedi, ki so pripravljene hitro, iz preprostih in poceni sestavin, hkrati pa okus pričara topel občutek.

image_alt
Hitra zimska juha: za takrat, ko nam primanjkuje časa

Četrtek: govedina in krompir

Nekaj z globokim umami okusom, zaradi česar se je tu in tam vredno potruditi tudi s kako drugo sestavino: sojina in worcestrska omaka vam bosta kar pogosto prišli prav.

image_alt
Pečena govedina, za katero boste umazali le en lonec

Petek: enolončnica s fižolom in ajdo

Enolončnica daje že po imenu vedeti, da gre za druženje mnogih sestavin, ki po vročem sestanku ustvarijo slastno jed na žlico. Včasih zakuhamo kaj klasičnega, včasih pa v kastrolo na šporgetu namečemo, kar se nam valja po kevdru.

image_alt
Fižolova enolončnica z ajdovo kašo za pogum v hladnih dneh

 

Datum Objave: 16.12.2024 ob 06:12

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: