Tedenski jedilnik: kuhamo iz zalog
Odpri galerijo
A+ A-
Čas je, da porabimo osnovne sestavine iz zalog, kot so denimo lanske vložene breskve ali slivova marmelada, in skuhamo nekaj zares preprostih jedi, ki ne bodo vzele veliko časa za pripravo.
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!
Ponedeljek: VIDEO: Testenine v paradižnikovi omaki iz ene ponve
Testenine s preprosto omako, ki jih zapečemo v pečici. Nova dimenzija klasičnega recepta. Znebili se bomo še enega kozarca odlične paradižnikove mezge, ki smo jo kuhali poleti.
Torek: Najboljša porova kremna juha s pečenim česnom
Saj imate še kaj zamrznjenega pora, kajne? Ta juha se poje ravno tako kremna, kot se skuha.
--
Sreda: Zapečeni ovseni kosmiči z vloženimi breskvami
S sadjem po lastnem navdihu, kdor se je založil s konzerviranim, tu je priložnost za zanimivo porabo.
--
Četrtek: Pica brez kvasa
Ker vzhajanje pri nekvašenem testu ni potrebno, se s pico gostimo še hitreje kot pri testu s kvasom.
--
Petek: Gratinirane palačinke s skuto in slivovo marmelado
Neverjetno slastne!
--
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: Midva kuhava
Datum Objave: 14.2.2022 ob 07:02