Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: najboljša kosila za september

Odpri galerijo
A+   A-
September kliče po hrani za dušo, jedeh iz otroštva in receptih, ki v obdobju prvih šolskih dni ne vzamejo veliko časa.


Zdaj je čas za najboljše zeljne krpice, zelenjavne zavitke, slivove cmoke in prve dobrote iz buč.


Ponedeljek: Zeljne krpice


Poenostavljen recept, pri izvedbi pa umažemo le en lonec. Brez mesa, primerno tudi kot priloga.

ni podpisa
ni podpisa

Torek: Zavitek z ohrovtom in zeljem


Zelenjavo blanširajte in začinite že večer prej, naslednji dan le sestavite zavitek in ga specite v pečici.

ni podpisa
ni podpisa

Sreda: Popaj iz pečice: odličen recept za pire s špinačo in pečenimi jajci


Popaj, ljudsko ime za legendarno trojko: pire, kremna špinača in na oko pečena jajčka (večinoma vam bodo zabičali, da mora biti rumenjak tekoč). Ko gredo otroci v šolo, je pogosto na mizi.

ni podpisa
ni podpisa

Četrtek: Enostavni slivovi cmoki, ki nikoli ne razpadejo


Ne, ti slivovi cmoki niso komplicirani, ne bodo razpadli med kuhanjem in ne potrebujete čudnih sestavin. V bistvu samo moko, sladkor, drobtine in slive. Vzamete polnovredno pirino moko (samo s to vrsto moke uspejo), jo solite in prelijete z vročo vodo. Lepo pustite, da se ohladi, in to je vse. Slive naj bodo običajne velikosti, ne tiste velikanske, in lepo rumene, zrele. Koščica naj kar izleti. Če se koščica drži in jo bo treba iztrgati, bo sliva izgubila obliko in bo težje oblikovati cmok.

ni podpisa
ni podpisa

Petek: Burek iz rumene buče


Vroče oranžne dobrote bo prehitro zmanjkalo.

ni podpisa
ni podpisa



Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: Beba Splichal
Datum Objave: 29.8.2022 ob 07:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja