Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: preprosta kosila, ki ne vzamejo preveč časa

Spanakopito si lahko hitro in preprosto pripravimo kar za kosilo med tednom. (Foto: Olga Mazyarkina/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Te jedi nas časovno ne obremenijo in se jih lahko lotimo tudi takrat, ko se vrnemo iz službe. Naj vam teknejo!

Ponedeljek: zelenjavna juhica

Z žafranom, imenitno začimbo, ki obarva vsako jed v sončno oranžno rumeno.

image_alt
Odlična mediteranska juha

Torek: piščanec in testenine

Odlično in bogato kosilo lahko pripravimo v slabe pol ure, hkrati pa se izognemo gori umazane posode, saj vse naredimo v enem piskru.

image_alt
Hitro kosilo s piščancem in testeninami iz enega lonca

Sreda: regratova juha

Malce bolj bogata različica.

image_alt
Regratova juha s sirom

Četrtek: spanakopita

V sezoni uporabimo svežo špinačo. Odlična pita je tudi z zeljem, ohrovtom, blanširanim brokolijem, listi redkvic, koprivami.

image_alt
Špinačna grška pita (Spanakopita)

Petek: riba in krompir

Preprosta izvedba in zaokrožitev okusov, ki jih lahko pripravimo na ta način: lahkotnejši obrok, zelo priporočamo!

image_alt
Riba iz pečice in enega pekača

Datum Objave: 10.3.2025 ob 06:03

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: