Tedenski jedilnik: zimske klasike za hladne dni
Ponedeljek: Kadar bi radi nekaj staro-novega … Že kar nekaj let občudujemo ta recept Slavke Ilich, ki je v vsem znano enolončnico podtaknila brokoli. Izvrstna jed na žlico!
Torek: Nekoč je bila obara ali ajmoht polna masti, a to staro slovensko jed lahko pripravimo na bolj sodoben in zdrav način.
Sreda: Nasvet za to, kako spečemo krvavice, nam je narekoval kranjski chef Matjaž Erzar - Matiček. On bi zraven postregel burkašo (jed iz kisle repe in prosene kaše, ki ji doda še fižol, kislo smetano in za konec prepražene ocvirke). Mi smo za prilogo izbrali kislo repo in krompir.
Četrtek: Tako skromna jed, pa toliko okusa na krožniku! Čeprav ne vsebuje mesa, je tukaj nekaj prijemov in začimb, ki vse skupaj zelo obogatijo.
Petek: Pečenice in zelje spadata med legendarne duete, ki se na krožniku običajno znajdejo v eni in isti obliki. Da zbrani ob nedeljskem kosilu ne bi vsi zehali na polna usta, jih presenetimo s klasiko v moderni preobleki – s pečenicami v obliki sočnih mesnih kroglic, ki se namakajo v gosti omaki s kislim zeljem.
Naslovna fotografija:
Priporočamo še: Francoska česnova juha: preprosta, a božanska (VIDEO)