Odprta Kuhinja

5 načinov, kako porabiti tekočino od kislih kumaric

Odpri galerijo
A+   A-
Tekočina, v kateri plavajo kisle kumarice, nikakor ni za v lijak!Kumarice so eno najbolj priljubljenih vloženih živil, ki jih poznajo marsikje po svetu. Okusen prigrizek, ki se prileže k obloženemu sendviču ali celo sladoledu, kot pravijo nosečnice, je namočen v kisu, kateremu je primešanih še nekaj sestavin. Slednjega navadno po tem, ko iz kozarca izbezamo zadnjo kumarico, zavržemo. A ker gre za odličen probiotik, ki je tudi odličnega okusa, je tekočino škoda zavreči. Preverite, na kakšne načine jo lahko ponovno uporabite.
Preberite tudi: Načini, kako odpreti pretesno zaprte kozarce

Zmehčajte meso in popestrite marinade


Tekočina kislih kumaric se bo odlično podala h gorčici, poleg okusa, pa bo tudi zmehčala meso. Kislina, ki jo namreč vsebuje, bo zrezke svinjine, govedine ali drugega mesa zmehčala. Tolčenje tako ne bo potrebno.

Tekočino kislih kumaric lahko uporabite kot marinado za piščanca. Primešate ji lahko še nekaj začimb, lahko pa ga pred peko, le rahlo poškropite s kislo tekočino. Tako bo meso manj pusto, saj mu bodo kisle kumarice dodale sol in aromo.

Vanjo namočite krompir


Prav ste slišali. Tekočina kislih kumaric se s krompirjem ujame naravnost odlično. Ena možnost je, da tekočino dodate vodi, v kateri kuhate krompir. Le pazite, da vode v tem primeru ne solite dodatno, saj je navadno kumarični kis že dovolj soljen. Ko bo krompir kuhan, ga narežite in iz njega pripravite krompirjevo solato. Imela bo bogatejši okus kot sicer!

Kis pa vam lahko pomaga tudi pri pripravi ocvrtega krompirčka. Nekatere ameriške restavracije krompir vanj pomakajo preden ga ocvrejo. Krompirček naj bi imel tako božanski okus. Sploh v kombinaciji z majonezo!

Z njim nadomestite kis


Če vam je zmanjkalo kisa, ne skrbite. Solato zabelite z vsebino kozarca kislih kumaric. Lahko ji dodate le malo olja, ali pa ste bolj kreativni in solato zabelite z mešanico majoneze, soka kislih kumaric in grškega jogurta. Odlično!

Ozdravite mačka


Tistega, ki ste ga pridelali s kozarcem preveč, ki ste ga spili včeraj! Ne boste verjeli, premagate ga lahko s pomočjo soka kislih kumaric. Njegova kislina vam bo pomagala pri vrtoglavici, dehidraciji in glavobolu. Verjamemo, da se ne sliši okusno, a nekaj požirkov vas bo rešilo mačka. Preverjeno!

Čistilno sredstvo


Vaša bakrena posoda bo ponovno zasijala, če jo boste pomili s kumaričnim kisem. Prav tako vam je lahko v pomoč, da zmehčate vse zažgane koščke mesa in druge hrane, ki ste jo pekli na žaru. Čiščenje rešetk bo s pomočjo kisa od kumaric veliko lažje.
Preberite še: To je vzrok za motne kozarce

Fotografija: Getty Images
Vir: Foodbeast
Datum Objave: 6.5.2019 ob 08:05

Več iz te teme:

čiščenjekismarinadakisle kumarice

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.