Odprta Kuhinja

5 stvari, ki jih vedno dodajte v pomivalni stroj

Odpri galerijo
A+   A-
Preden zaženete program pomivalca, vanj obvezno dodajte teh pet kuhinjskih predmetov.Brez pomivalnega stroja bi imeli s kuharijo verjetno precej manj veselja. Le kdo bi ročno pomival vse krožnike, lonce in drugo posodo pri vseh kulinaričnih eksperimentih, ki se jih lotimo (tistim, ki vam to uspeva, čestitke!). Pomivalec je v kuhinji naš najboljši prijatelj in o njem smo se na našem portalu že kar nekaj naučili. Danes pa dodajamo še nasvet, kaj vse lahko v njem pomijete, da se izognete nekaterim kuhinjskim opravilom in prihranite kar nekaj dragocenih minut.

Steklen pladenj iz mikrovalovne pečice


Mikrovalovna pečica je nadvse priročna, njeno čiščenje pa nič kaj preprosto. Brbotajoče jedi njeno notranjost med pogrevanjem namreč poškropijo in umažejo. Kako mikrovalovko očistite v nekaj preprostih korakih, lahko preverite tukaj. Pladenj, na katerem se vrti hrana, pa lahko enostavno postavite v pomivalni stroj. To storite vsakič, ko vam v njem ostane kaj prostora in mikrovalovna pečica bo ves čas v formi.

Mrežica za odtok


Mrežica, ki preprečuje, da bi ostanki hrane zašli v notranjost odtokov, je ves čas izpostavljena umazaniji. Zato je ne smemo pozabiti dosledno čistiti. Najbolje bo, če njeno čistočo vzdržujemo kar tako, da jo vsakič, ko naložimo pomivalni stroj, dodamo vanj in čiščenje prepustimo njemu. Pred tem seveda ostanke hrane, ki so se nabrali na mrežici, stresite v smeti.

Sušilec za posodo


Čeprav na kovinsko ogrodje postavljamo čisto posodo, se na njem vseeno zadržuje voda, v kateri se rade razbohotijo alge in bakterije. Sušilca sicer ni treba pomivati vsakodnevno. Enkrat tedensko pa ga velja postaviti v pomivalni stroj, kjer se bo skupaj z drugo posodo temeljito razkužil in očistil.

Podlaga za kuhalnico


Tisti, ki se v kuhinji radi znajdejo in izognejo umazanemu pultu, imajo zagotovo doma podlogo za kuhalnico, na katero slednjo odložijo med kuhanjem. No, tudi njo je potrebno redno čistiti in tudi v tem primeru priporočamo, da jo v pomivalni stroj postavite vsakič, ko v njem pomivate posodo.

Kisa


Že vrabci na vejah čivkajo, kako učinkovit je kis v boju z vodnim kamnom. Z njim smo se naučili čistiti pipe, odstranjevati neprijeten vonj in še marsikaj. Nanj pa ne pozabimo tudi, preden zaženemo program pomivalnega stroja. Če boste enkrat tedensko vanj postavili skodelico belega kisa, lahko pozabite, da ste kdaj imeli težave z vodnim kamnom.
Preberite še: Kultne jedi: jajca benedikt

Fotografija: PIKSEL/Getty Images
Datum Objave: 26.10.2021 ob 15:10

Več iz te teme:

trikpomivalni strojpomivanje

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.