Odprta Kuhinja

Adijo plastika: Kako doma narediti okolju prijazno folijo za živila

Odpri galerijo
A+   A-
Okolju prijazna in za večkratno uporabo!Vse bolj se zavedamo, kako s svojim ravnanjem škodujemo okolju, pa tudi, kaj moramo storiti, da bi preprečili onesnaževanje našega planeta. Plastične vrečke sicer počasi, a vztrajno izginevajo iz obtoka v trgovinah, a samo to, da po zalogo hrane pridemo s svojo vrečko za večkratno uporabo, ni dovolj. Je pa začetek.

Če bi radi zase in za okolje naredili nekaj koristnega, berite dalje o tej preprosti rešitvi, kako lahko iz svojega gospodinjstva izločite še en vir nepotrebne plastike. Govorimo o foliji za zavijanje živil, ki je sicer precej priročna, a žal plastična. Na youtubu smo namreč izbrskali odlično alternativo, v katero lahko zavijete sendviče, jo poveznete čez lonec z ostanki od kosila ali jo uporabite za kakršenkoli drug namen, za katerega bi potrebovali plastično folijo.

Naša alternativa je narejena iz naravnega čebeljega voska in blaga, primerna je za večkratno uporabo, z njo pa ne boste škodovali okolju.

https://www.youtube.com/watch?v=wkRoh1pQoks&fbclid=IwAR2J_F7x91gukLq3vgPfZAdzfCDwuI5AEnw_MGUXC9fI__yEl8eh6bgFhvo

Kot lahko razberete iz zgornjega videa, je recept za alternativo plastični foliji izjemno preprost. Izberite blago, ki vam je všeč, tanjše kot je, boljše bo. Izrežite poljubno velikost in blago postavite na pekač. Nato vse skupaj premažite z naribanim voskom. Ta deluje antibakterijsko, zato bo hrano ohranil na takšen način kot folija. Nato vse skupaj postavite v pečico ali pa prekrijete s slojem papirja za peko in poravnajte z likalnikom. Vosek bo tako prepojil blago in pričeli ga boste lahko uporabljati.

Preprosto!
Preberite še: Kako najučinkoviteje očistiti steklokeramično kuhalno ploščo

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 15.4.2019 ob 11:04

Več iz te teme:

alufolijafolijačebelji vosek

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.