Odprta Kuhinja

Anketa pravi, da se ljudem v kuhinjah drugih zdi najbolj ogabno to

AaronAmat/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Pred časom so naredili manjšo raziskavo o tem, katera umazanija se v kuhinji ljudem zdi najbolj odvratna.


Če želimo v kuhinji uživati, mora biti vedno čista, pospravljena in pripravljena na nove kulinarične podvige. Redno in temeljito čiščenje je izjemno pomembno tudi zaradi higienskih razlogov, vpliva pa tudi na videz in občutek, ki ga daje naš dom. Tako mi kot gostje se bomo veliko bolje počutili v urejenem okolju, seveda pa razumemo, da kuhinja ne more biti ves čas brezhibno čista. Za takrat, ko ni v najbolj čednem stanju, vi pa prejmete nepričakovani klic, da so na poti obiski, vam malo za šalo in malo zares predstavljamo rezultate ankete, v kateri je raziskovalce zanimalo, kaj je tisto od nepospravljenega v kuhinji, kar se ljudem zdi najbolj odvratno.

Torej, česa se najprej lotiti, če so na poti obiski? Na spletni strani AreaRugs so objavili anketo, ki jo je rešilo tisoč Američanov. Izbirali so lahko med 68 različnimi stvarmi v kuhinji, ki bi lahko bile moteče. Od neprijetnih vonjav, ogabnih prizorov in do obnašanja lastnikov kuhinje.

Anketiranci so lahko izbirali med različnimi ogabnostmi, najbolj odvraten prizor v kuhinji pa se jim je zdelo mačje stranišče. Zanj se odločilo malce več kot 84 odstotkov vprašanih žensk in skoraj 82 odstotkov moških. Na drugem mestu se je znašlo polno korito umazane posode, na tretjem pa umazana kuhalna plošča. Precej odvraten se je anketiranim zdel tudi zapackan hladilnik, na petem mestu pa so sledile polne smeti. Šesto mesto je s sicer precej manj zgražanja zasedel koš za smeti, ki ni namenjen recikliranju odpadkov.

Ženske in moški v kuhinji enotni


Iz ankete je razvidno, kako so se odločale ženske in kako moški. Čeprav pri kuhinjskih zadevah ni bilo zaznati precejšnjih razlik v odločanju, pa so bile te večje, ko so vprašanja nanesla na kopalniške navade. A ostanimo pri kuhinji. Kar je pokazala ta manjša raziskava in vam bo koristilo takrat, ko pridejo obiski, je dejstvo, da se bodo pri vas bolje počutili, če boste imeli v vazi rezano cvetje. Pa tudi, če v stanovanju ne bo prisotnih kakšnih posušenih oziroma ovenelih lončnic. H gostoljubnosti dodajo še prižgane svečke in knjižne police z bogato zbirko.

Tako so se odločali Američani. Kaj pa v kuhinjah drugih najbolj zmoti vas?
Preberite še: Preproste ideje, kako porabiti kaki

Fotografija: AaronAmat/Getty Images
Datum Objave: 22.11.2022 ob 07:11

Več iz te teme:

kuhinjačiščenje

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.