Preproste ideje, kako porabiti kaki

Letos nas kaki še posebno razveseljuje. Toliko ga je, da je treba malce razmisliti, kako vse bi ga lahko izkoristili. Predlagamo nekaj, da bo ostal na zalogi in nekaj za sladko razvajanje.

1. Sadje posušimo

Marsikomu boljši od svežega, saj ni trpek in okus je bolj poln kot pri svežem. Natalija Mljač se je poglobila v sušenje in podrobno napisala vse podrobnosti – od rezanja, sušenja do spravila.

Preberite več: Kako posušimo kaki za zdrav prigrizek
Sušeni kaki (Foto: Grigorii Yalukov/Getty Images)

2. Marmelada

Skuhali smo jo v Bled Rose hotelu. Ta marmelada z zvezdnatim janežem vas bo navduševala dan za dnem. Enkrat na kruhu, drugič na cimetovih palačinkah, kakor so nam predlagali v kuhinji, izjemno se poda tudi k pršutu.

Preberite več: Zares dobra kakijeva marmelada
Kakijeva marmelada z janeževo zvezdo (Foto: Kristina Smodila)

3. Sladice brez peke ali kuhe iz svežega sadeža

Najbolj preprosto in zdravo je kaki uporabiti kar v surovi obliki. Zaradi čudovite oranžne barve ga obožujemo v kozarčkih. Zlati in mehki so slastni sami po sebi, ko pa jih dodamo chia pudingu, se spremenijo v krasno in preprosto jesensko poslastico. Nedavno pa smo odkrili, da se z dodanim temnim kakavom spremenijo v čvrst čokoladni puding.

Pripravite: kakijevo kremo, chia puding ali čudežni puding
Kakijeva krema s smetano (Foto: Hana Splichal)

4. Pecivo

Zlati sadež jeseni čudovito dopolni peko v tem letnem času. Ko se vam oranžne žogice na pultu prehitro medijo, da bi sproti vse pojedli, se spomnite na to pecivo. Tako je rahlo, da se kar topi v ustih, in razveseli vsakega, ki mu ga narezano na trikotnike ponudite ob kavici ali čaju. Lahko pa si omislite tudi dišeče kruhke, ki so priročni tudi za kakšen jesenski potep po naravi.

Poglejte si video priprave tega kolača: Preprost kakijev kolač z makom
Privoščite si: Sladki kruhki z marcipanom in kakijem
Sladki kruhki (Foto: Ana Bulat)

Naslovna fotografija: Alikaj2582/Getty Images

Deloindom.si: Očistite pralni stroj s tema dvema sestavinama
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana