Odprta Kuhinja

Preproste ideje, kako porabiti kaki

Sušeni kaki (Foto: Grigorii Yalukov/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Letos nas kaki še posebno razveseljuje. Toliko ga je, da je treba malce razmisliti, kako vse bi ga lahko izkoristili. Predlagamo nekaj, da bo ostal na zalogi in nekaj za sladko razvajanje.


1. Sadje posušimo


Marsikomu boljši od svežega, saj ni trpek in okus je bolj poln kot pri svežem. Natalija Mljač se je poglobila v sušenje in podrobno napisala vse podrobnosti – od rezanja, sušenja do spravila.
Preberite več: Kako posušimo kaki za zdrav prigrizek

Sušeni kaki (Foto: Grigorii Yalukov/Getty Images)
Sušeni kaki (Foto: Grigorii Yalukov/Getty Images)

2. Marmelada


Skuhali smo jo v Bled Rose hotelu. Ta marmelada z zvezdnatim janežem vas bo navduševala dan za dnem. Enkrat na kruhu, drugič na cimetovih palačinkah, kakor so nam predlagali v kuhinji, izjemno se poda tudi k pršutu.
Preberite več: Zares dobra kakijeva marmelada

Kakijeva marmelada z janeževo zvezdo (Foto: Kristina Smodila)
Kakijeva marmelada z janeževo zvezdo (Foto: Kristina Smodila)

3. Sladice brez peke ali kuhe iz svežega sadeža


Najbolj preprosto in zdravo je kaki uporabiti kar v surovi obliki. Zaradi čudovite oranžne barve ga obožujemo v kozarčkih. Zlati in mehki so slastni sami po sebi, ko pa jih dodamo chia pudingu, se spremenijo v krasno in preprosto jesensko poslastico. Nedavno pa smo odkrili, da se z dodanim temnim kakavom spremenijo v čvrst čokoladni puding.
Pripravite: kakijevo kremo, chia puding ali čudežni puding

Kakijeva krema s smetano (Foto: Hana Splichal)
Kakijeva krema s smetano (Foto: Hana Splichal)

4. Pecivo


Zlati sadež jeseni čudovito dopolni peko v tem letnem času. Ko se vam oranžne žogice na pultu prehitro medijo, da bi sproti vse pojedli, se spomnite na to pecivo. Tako je rahlo, da se kar topi v ustih, in razveseli vsakega, ki mu ga narezano na trikotnike ponudite ob kavici ali čaju. Lahko pa si omislite tudi dišeče kruhke, ki so priročni tudi za kakšen jesenski potep po naravi.
Poglejte si video priprave tega kolača: Preprost kakijev kolač z makom

Privoščite si: Sladki kruhki z marcipanom in kakijem

[caption id="attachment_247822" align="alignnone" width="1200"]
ni podpisa
ni podpisa
Sladki kruhki (Foto: Ana Bulat)[/caption]

Naslovna fotografija: Alikaj2582/Getty Images
Deloindom.si: Očistite pralni stroj s tema dvema sestavinama
Datum Objave: 20.11.2022 ob 17:11

Več iz te teme:

marmeladapecivokakisušenje kakijasladice v kozarčku

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.