Odprta Kuhinja

Če testenine in pico pripravljate tako, bodo Italijani zgroženi

Odpri galerijo
A+   A-
Nikar ne jezite Italijanov.



Italijani so na svoje jedi zelo ponosni, glede njihove priprave pa zelo občutljivi. Ker radi zelo dobro jedo, so zelo pozorni na to, kaj nesejo v usta in nikakor ne prenesejo slabo pripravljene hrane. Ker pa je italijanska kuhinja ena najbolj priljubljenih na svetu, jo poskušajo imitirati v marsikateri državi, nad čemer so Italijani naravnost zgroženi.

Pred kratkim je bil na družbenem omrežju omrežju Twitter ustvarjen celo profil @ItaliansMadAtFood, kjer se Italijani jezijo nad napačno pripravo kultnih italijanskih jedi. Spodaj objavljamo pet napak pri njihovi pripravi, s katerimi naše temperamentne sosede naravnost užalite.

1. Špagete prelomite na pol


Če bi vas Italijan videl, kako na pol prelamljate dolge špagete, bi se najverjetneje hudo ujezil, jezni italijanski komentarji na Twitterju pa zvenijo približno takole: »Če ne morete jesti dolgih testenin, kupite kratke!«, »Vsakič, ko prelomite testenine, umre en Italijan.« in »Nehajte mučiti naše testenine!«.

2. Na vaši pici se včasih znajde ananas


Italijani so precej zaščitniški do jedi, ki se verjetno najbolj masovno pripravlja po celem svetu in nikakor ne prenesejo, da nanjo polagate kar imate pač v hladilniku. Ananas po italijanskem mnenju nikakor ne sodi na pico, prav tako v Italiji nikdar ne boste na njej našli koruze ali drugih konzerviranih in zamrznjenih sestavin.

3. Testenine pripravljate v eni posodi


Testenine sodijo le v vrelo soljeno vodo in nikakor v omako, saj niso rižota, pravijo Italijani, ki se jim »one-pot-pasta« nikakor ne zdi dobra ideja. »Če ste tako leni, da ne morete uporabite dveh loncev, pripravite solato!«, se jezijo na Twitterju.

4. K testeninam dodajate piščanca


Če boste odprli meni v pravi italijanski restavraciji, boste hitro ugotovili, da je piščanec v družbi testenin nemogoča kombinacija, Italijani pa bodo naravnost užaljeni, če boste kaj takšnega pripravili doma. »Piščanec k testeninam pač ne sodi,« pravijo.

5. Ne uporabljate svežih sestavin


Kuhati morate z ljubeznijo in če boste pri pripravi jedi brezbrižni, boste zelo prizadeli Italijane. Ti največ pozornosti namenjajo izbiri svežih in kakovostnih sestavin, še posebej pa so občutljivi na izbiro dobre mocarele. Če ta ni sveža ali pa gre za nekakšen ponaredek, bodo zelo jezni. »Vsakič, ko v kuharskih oddajah na jed položite čuden sir in ga okličete za mocarelo, v Italiji umre ena krava!«, se jezijo na družbenih omrežjih.
Preberite še: Osem napak, ki jih delate pri kuhanju testenin

Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 10.5.2018 ob 09:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: