Odprta Kuhinja

Čistilo s skrivno sestavino iz shrambe, ki preprečuje nabiranje prahu

dvulikaia/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Nekatere sestavine, ki jih uporabljamo pri kuhanju, lahko zmešamo v odlično čistilno sredstvo.


Če začnemo z napotkom, da v steklenički zmešate kis, oljčno olje in limono, boste verjetno pomislili, da pišemo o receptu za solatni preliv. Morda celo o marinadi, ki jo bomo uporabili za meso na naslednjem pikniku. Oboje seveda drži, a danes bomo namesto kuhanja z zgoraj omenjeno mešanico raje očistili stanovanje.

Trik smo zasledili na portalu The Kitchn, kjer so iskali najboljšo rešitev, s katero bi se lahko za dlje časa znebili prahu. Seveda je redno brisanje površin pomembno, a obdobje med posameznim čiščenjem lahko podaljšamo. Če prah pobrišemo s pravim čistilom, se bo ta kasneje ponovno nabral na policah. V tem primeru je naše skrivno orožje oljčno olje.

Lahko si mislite, da bo domislica, ki olajša katerega od nujnih gospodinjskih opravil, kaj hitro zaokrožila po spletu. Tako je tudi tiktok video uporabnice Whitney White v zelo kratkem času postal viralen. V njem pokaže, kakšno mešanico sama uporablja za boj proti prašnim delcem in kako se z njo loteva brisanja umazanih površin.


V stekleničko z razpršilko najprej natoči lonček vode, doda četrtino merice kisa, dve žlici oljčnega olja in nekaj kapljic limonovega eteričnega olja. Mešanico dobro strese, da se sestavine povežejo, nato pa z njo poškropi prašno površino in vse skupaj pobriše s suho krpo.

Mešanica tako odlično očisti površine, oljčno olje pa jih dodatno še zlošči in s premazom nekaj časa odbija prašne delce. Ko opazimo, da se je na policah ponovno začel nabirati prah, pa postopek preprosto ponovimo.
Preberite še: Namig bralke: čebulne kocke, s katerimi prihranimo čas pri kuhanju večine jedi

Fotografija: Anna Puzatykh/Getty Images
Deloindom: Še en razlog, zakaj bi po vašem vrtu morali potresti sladkor
Datum Objave: 23.6.2022 ob 07:06

Več iz te teme:

limonačiščenjekisoljčno oljeprah

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja