Odprta Kuhinja

Kaj bo dobrega v Okusih

Odpri galerijo
A+   A-
Lepota življenja je tudi v spoznanju, da se vse, kar se začne, nekoč tudi konča. Silvestrovanje je fenomen, saj se z veseljem poslavljamo od starega leta in v isti sapi že nazdravljamo novemu. Konec dober, vse dobro.



Silvestrski jedilnik je najboljši, če ti ga kdo postreže, manj zanimivo pa je, če ga moraš pripraviti. Sproščena zabava za vse pomeni, da delo razdelite, predvsem pospravljanje kuhinje, jedi pa naj bodo takšne, da vsakdo najde na mizi vsaj eno najljubšo. Med silvestrske jedi nujno spada juha. Če ne prej, bo zanimiva enkrat po polnoči, v najboljšem primeru pa jo postrežete naslednji dan za kosilo. Da bi se leto začelo kar se da kreativno, je treba za juho izbrati nenavadno sestavino. Beba Splichal se je v Okusih odločila za belo juho s pastinakom.

Za vse ljubitelje testenin je recept za velike torteline z govejim bočnikom po milansko kot nalašč za vas. Za Okuse so jih pripravili v restavraciji Agli Amici v italijanskem Vidmu.

Za sladki recept pa smo izbrali madžarico in čokoladno-kokosovo potico z bučo in korenčkom. Srečno in dober tek!

Na Slovenske novice se lahko naročite tukaj.

Naj vas naslovnica zapelje …

ni podpisa
ni podpisa
Datum Objave: 27.12.2019 ob 14:12

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: