Odprta Kuhinja

Kako spravimo nasekljani česen

Woman peeling garlic preparation for cooking in the kitchen.
Odpri galerijo
A+   A-
Ste nasekljali ali popekli preveč česna?



Nasekljani česen je najbolje porabiti takoj, svežega zmešamo v solato, za omako ga na hitro prepražimo na vročem olju. Če ga morda nasekljamo preveč, ga za nekaj dni lahko shranimo v hladilniku. Tako svežega kot popečenega spravimo v plastično posodo in zalijemo z oljem. Popečenega lahko tudi zamrznemo, v skrinji ga lahko hranimo do tri mesece.
Preberite še naše druge koristne nasete:

Kam z beljaki ali rumenjaki, ki nam ostanejo pri peki

Kako jajca segreti na sobno temperaturo v nekaj sekundah

Kako do najboljše stepene smetane?

Trik, da bo pečenka slastna, pečica pa čista

Najboljše orožje za čiščenje ostankov lepljivega testa

Šest napak, ki jih ne smete narediti pri peki medenjakov
Datum Objave: 31.12.2017 ob 08:12

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: