Ko boste pireju dodali to sestavino, ga ne boste več pripravljali drugače

Odpri galerijo
A+ A-
Preverite, z dodatkom katere sestavine boste krompirjev pire dvignili na višji nivo.
Gre za del živila, ki v pireju deluje kot emulgator in skupaj poveže hidrofilne in hidrofobne sestavine. To pomeni, da združi tiste, ki se mešajo z vodo in tiste, ki se ne. Mleko in maslo, na primer. Povezovanje vseh sestavin v pireju bo povzročilo, da bo tekstura bolj svilnata in gladka. Krompirjeva priloga bo tako dajala bogatejši vtis, polnejša pa bo tudi barva.
Preberite še: Odslej boste kozarce na peclju pomivali le še na ta način
Rumenjak deluje kot emulgator
Verjetno vas že pošteno zanima, po kateri sestavini poseči, kajne? Govorimo o rumenjaku, ki bo obogatil krompirjev pire, ne da bi občutno spremenil njegov okus. Za popolno krompirjevo prilogo priporočamo razmerje enega rumenjaka za vsakih 500 gramov krompirja. Pri pripravi pa je potrebno biti pozoren na spodnje stvari.
Rumenjak pri visokih temperaturah zakrkne, česar si v primeru krompirjevega pireja ne želimo. Zato ga ne smemo dodati neposredno k vročim sestavinam. Rumenjak tako primešate h kisli smetani, toplemu mleku ali pinjencu sobne temperature in šele nato prilijete k zmečkanemu krompirju. Med tem ves čas mešate.
Onaplus.si priporoča: Presenetljive zdravilne učinkovine v pečkah sadežev in listih krompirja
Povzela: E. N.
Fotografija: Qwart/Getty Images
Datum Objave: 6.4.2022 ob 07:04