Odslej boste kozarce na peclju pomivali le še na ta način

Mit, da kozarci na peclju ne sodijo v pomivalni stroj, smo že ovrgli. Vse lepo in prav – kam pa jih zložiti? Poglejte si trik, za katerega mnogi pravijo, da jim je spremenil življenje.

Steklene kozarce (kristal je izjema) najlepše očisti kar pomivalni stroj, tiste na peclju, na katerih nas tako hitro zmotijo madeži in lise, ki jih za seboj pustijo vodne kapljice ali krpa, pa sploh. A kako pogosto pravzaprav prepustite čaše za vino, pivo ali džintonik najbolj priljubljenemu kuhinjskemu pomočniku? Po navadi se nam zatakne pri višini, kajti v zgornji predal jih ne stlačimo, v spodnjem pa se nam razbijejo, saj ta ni primeren za zlaganje steklovine. Večinoma smo se tako že sprijaznili, da jih moramo oprati kar na roke.

A če bi vsi prebrali navodila za uporabo tega pomivalnega pripomočka, bi ugotovili, da prav vsak skriva dva čarobna gumba oziroma kakšen drugačen sistem za dvig ali spust vodil, na katerih sedi zgornja košara. Verjamemo, da marsikdo to že ve, večina ljudi pa uporabno dejstvo spregleda.

To je ugotovila tudi uporabnica tiktoka in odkritje podelila s svetom, njen video pa se bliskovito širi še naprej. Poglejte, kako deluje sistem in kako enostavno lahko v resnici operemo kozarce.

In še nekaj: ko boste košaro spustili, boste poleg kozarcev lahko na zgornji del nataknili odcejalno rešetko, nanjo zložili pribor in tako v spodnjem delu pridobili prostor za več krožnikov. Ko pa boste sistem dvignili, bo v spodnji košari več prostora za visoko posodo.

Priporočamo še: Po koncu cikla pomivanja posode v pomivalnem stroju obvezno naredite to

Povzela: M. D.

Naslovna fotografija: bonchan/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana