Odprta Kuhinja

Najboljši trik, kako odviti aluminijasto folijo, da se ne natrga

Najboljši trik, kako aluminijevo folijo vedno odtrgati naravnost
Odpri galerijo
A+   A-
Aluminijasta folija v kuhinji pride prav v mnogih primerih. Danes pa razkrivamo trik, kako jo vedno odtrgati naravnost.


Gotovo imate nekje v kuhinji na zalogi kakšen tulec aluminijaste folije. Uporabna je za marsikaj – vanjo zavijamo živila in si z njo pomagamo pri peki. Če jo zmečkano v kepo dodamo v pomivalni stroj, pa bo poskrbela, da bo pribor bolj sijoč. Skratka, v kuhinji je nepogrešljiva.

Pri uporabi folije pa se nam velikokrat zatakne. Ko jo želimo odviti, se pogosto rada strga in tako jo moramo košček za koščkom odvijati naprej, da zopet najdemo celo površino, ki jo lahko uporabimo. S to težavo ste se gotovo že srečali, kajne? No, danes jo rešujemo s pomočjo tiktok videa, ki smo ga nedavno zasledili.

Avtor videa je znani tiktok chef RobbieBell8, ki je prepričan, da je trik v videu najboljša zvijača, ki se jih je kdaj koli naučil v kuhinji. Predlagamo, da si ga najprej ogledate, nato pa spodaj vse skupaj obrazložimo tudi mi.Ko naletite na zgornjo težavo, kjer nikakor ne morete najti konca folije, nikar ne odstranjujte majhnih koščkov v želji, da bi jo lepo odvili. Namesto tega odtrgajte košček in ga zmečkajte, nato pa z njim podrgnite po svitku. Na ta način boste prerezali tiste zoprne trakce, ki so nastali ob trganju.

Fotografija: izzzy71/Getty Images
Preberite še: 5 stvari, ki jih nikoli ne naredite z aluminijasto folijo
Datum Objave: 8.3.2022 ob 07:03

Več iz te teme:

aluminijasta folijaalufolijafolijatiktok

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.