Odprta Kuhinja

Najboljši trik za odpiranje zatesnjenih kozarcev brez pripomočka

Kozarec kislih kumaric lahko odprete brez pripomočkov. (Foto: CentralITAlliance/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
V teh dneh pogosto odpiramo kozarce z ozimnico. Od zdaj naprej tudi za najbolj zatesnjene pokrove ne bomo potrebovali pripomočkov.

Gotovo se vam je že zgodilo, da niste zmogli odpreti močno zatesnjenega kozarca kislih kumaric, marmelade ali gorčice. No, ali pač katere koli druge vrste shrankov in vložnin, ki jih navadno shranjujemo v kozarce za vlaganje. V takšnih primerih poiščemo osebo, ki ima bolj natrenirane mišice od nas oziroma osebo, ki bo premogla več moči, da se nam pomaga dokopati do vsebine kozarca. 

A včasih močnejšega para rok pač ni pri roki. In takrat se poskušamo znajti sami ter kozarec odpreti s katerim od kuhinjskih pripomočkov. Nekateri priporočajo žlico, spet drugi konico noža. Slednja možnost je lahko nekoliko nevarna, zato se nam zdi ena izmed boljših možnosti tudi ta, da močno potrepljamo po spodnjem delu kozarca in na ta način sprostimo zrak pod zatesnjenim pokrovom. A tudi ta možnost v resnici ni najbolj pametna, saj lahko pri tem pokrov zleti s kozarca, iz njega pa tudi vsebina, do katere smo si želeli priti. 

V iskanju boljše rešitve nam je tako tudi tokrat na pomoč priskočil kar tiktok. Odkrili smo namreč trik, kako lahko z lastnimi rokami sprostimo napetost pod zatesnjenim kozarcem in tako sami, brez kakršnega koli pripomočka odpremo kozarec. Potrebujemo le svoji dve roki in nekaj moči. 

Morda ne boste verjeli, a trik v resnici ni v moči naših mišic, temveč v tem, na kakšen način moč uporabimo. Po zgledu zgornjega videa kozarec v tem primeru primemo z obema rokama tako, da se naši prsti nad pokrovom prepletejo. Nato pokrov z dlanmi stisnemo tako, da se nekoliko ukrivi. Sprememba ne bo vidna, bomo pa opazili, da se je pod pokrovom sprostila napetost. Ustvarili bomo enak učinek, kot če bi močno potolkli po spodnji strani kozarca.

Nato nas do odprtega kozarca loči le še vsem znan korak. Z običajno kretnjo odpremo kozarec, za to dejanje pa ne bomo potrebovali več toliko moči. Preprosto, kajne?

image_alt
Najboljše ideje, kako porabiti zelnico, ki je polna zdravja

Onaplus.si: Kako varne in zdrave so školjke?

 

Datum Objave: 4.1.2024 ob 07:01

Več iz te teme:

Odprta kuhinjakozarecvložnine

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.