Odprta Kuhinja

Najboljši triki z blenderjem, ki delujejo in lajšajo kuhinjske zagate

Odpri galerijo
A+   A-
Blender je nadvse uporaben kos bele tehnike, ki pa ni nujno namenjen le pripravi smutijev.Če vsaj malo razmišljate o tem, kaj vnesete v svoje telo, polnovredno prehrano gotovo dopolnjujete tudi s sadjem in zelenjavo. Največ te na najbolj preprost način zaužijemo v sadnih in zelenjavnih smutijih, za pripravo katerih pa najraje uporabimo blender. V njem lahko naredimo tudi različne juhe, kaše in druge jedi, ta naprava pa lahko postori tudi kar nekaj kuhinjskih trikov, ki vam bodo prišli še kako prav.

Blender se lahko očisti sam


Uporaba blenderja je zabavna, njegovo ročno čiščenje pa ne preveč. A na srečo se blender lahko očisti sam. Vanj le vlijte vodo in malo detergenta za posodo. Nato prižgite na najhitrejši program, da se voda speni, jo odlijte in sperite. Blender je čist, kot bi trenil.Naredite maslo iz oreščkov


Imate radi arašidovo, mandljevo ali lešnikovo maslo? Pripravite ga v domačem blenderju. Oreščke za nekaj časa namočite v vodo, nato pa jih stresite v blender in zmeljite. Za še boljši okus lahko maslu dodate malce cimeta, kardamoma ali vanilje.

Naredite palačinke


Maso za palačinke lahko nadvse elegantno in brez packarije naredite tudi v blenderju. V posodo stresite vse sestavine in dobro zmešajte. Zaradi hitrosti mešanja bo masa malce bolj penasta, zato pričakujte ameriške palačinke, način pa je tudi odličen za pripravo holandskih palačink.

Stepite smetano


Če niste pri volji za držanje ročnega mikserja, smetano preprosto zlijte v blender. Po nekaj minutah boste dobili čvrsto stepeno smetano, s katero lahko okrasite torte, sadne kupe in piškote.

Prezračite vino


Če radi pijete rdeče vino, veste da je velikokrat boljše, če ga malce prezračite. To lahko storite tudi tako, da ga vlijete v blender ter poženete na programu z nizko hitrostjo za trideset sekund.


Preberite še: Po korakih: puhasti rogljički s šunko in sirom

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 4.10.2019 ob 08:10

Več iz te teme:

trikiblender

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.