Odprta Kuhinja

Najboljši triki za še boljša umešana jajca

Odpri galerijo
A+   A-
Dober zajtrk, dobro jutro!



Umešana jajca so gotovo eden najbolj klasičnih zajtrkov. Pa ne le, da si jih pogosto privoščimo, ker so nadvse preprosta za pripravo. Tudi okusna in hranilna so - idealna kombinacija za dober začetek dneva, torej.

Ker so pogosto na našem jedilniku, jih pripravljamo že precej rutinsko. Z nekaj triki pa bodo ob naslednjem zajtrku še boljša!

Naj bodo kremasta


Najboljše pri vmešanih jajcih je to, da jim lahko dodate karkoli kremastega imate v hladilniku. Od rikote, kisle in sladke smetane, pa vse do jogurta. Prav vsi mlečni izdelki jim bodo dodali kremasto teksturo, ki vam bo polepšala jutro.
Priporočamo še: Nov trend, ki bo postal vaš najljubši zajtrk: avstralska jajca

Dodajte sojino omako


Če umešana jajca pripravljate na slan način, vam bodo gotovo všeč z nekaj kapljicami sojine omake. Ta jih bo namreč še dodatno začinila in poudarila slan okus. Sojino omako vmešajte v jajca, preden jih zlijete na ponev. Rezultat bo nadvse okusen!

Dodajte jim žitarice


Ni nujno, da so jajca le beljakovinski obrok. K njim namreč lahko vmešate tudi žitarice in ogljikove hidrate. V maso namreč lahko primešate recimo koruzo, kar se morda sliši čudno, a ima presenetljivo dober okus. Jajca bodo tako malce sladka, koruzna zrna pa bodo dodala tudi hrustljav učinek. Dodate lahko zmrznjeno ali pa iz konzerve.
Priporočamo tudi: Triki za popolno ocvrta jajca

Vmešajte koščke kruha


Umešana jajčka bodo s kruhom nadvse krepčilna. Porabite lahko starega, ki je že nekoliko suh in za sendviče ni več tako mamljiv. Z jajci se bo prepojil in tako popolnoma navdušil. Saj veste, kako okusne so šnite, ki ste jih jedli kot otroci. Dva v enem, torej!

Dodajte ščepec koruznega škroba


Vsakemu jajcu, ki ga vmešajte, dodajte pol čajne žličke koruznega škroba. Ta bo jajca naredil bolj kremasta, tekstura pa bo bolj povezana. Prednost koruznega škroba je tudi ta, da se bodo jajca počasneje spekla in ne bodo postala suha, ko jih boste na štedilniku pustili kakšno minuto preveč.

Pesto?


Imate radi pesto? Potem nikar ne oklevajte in ga jajcem dodajte takoj, ko jih umaknete s ponve. Postala bodo prava specialiteta, ki vas bo popeljala v Italijo že ob prvem okušanju.
Preberite še: Trik za najboljša umešana jajca po receptu Anthonyja Bourdaina

Ne skoparite z zelišči


Če imate na vrtu ali balkonu posajena zelišča, jih natrgajte, sesekljajte in umešajte med jajca. Začinjena bodo še bolj okusna in poletna. Seveda pa se lahko poigrate tudi s posušenimi začimbami. Od bazilike do drobnjaka, praktično ne morete zgrešiti.

Gobe in zelenjava


Umešana jajca z zelenjavo ali gobami bodo postala že skoraj čisto nova jed. Gotovo poznate madžarski sataraš s paradižnikom in papriko, pa tudi omleto z lisičkami! Mmm.

Svež kremni sir


Jajca lahko spečete tudi na čisto običajen način. Ko so pripravljena, jih postrezite z zajetno žlico kremnega sira.

Fotografija: Getty Images
Preverite še: TOP 15 receptov, ki so vedno hit poletja
Datum Objave: 29.6.2019 ob 07:06

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: