Odprta Kuhinja

Najnovejši recept za palačinke z banano, ki vas bo navdušil

Odpri galerijo
A+   A-
Receptov za inovativen zajtrk ni nikoli preveč in trenutno nas v našem uredništvu najbolj navdušuje spodnji trik.Mnogi nutricionisti priporočajo, da si za zajtrk privoščimo banane. A ni nujno, da jih zmešamo v okusen smuti ali pa jih pojemo kar surove. Na tiktoku smo namreč naleteli na nadvse okusno idejo, ki bo navdušila vse tiste, ki obožujejo sladke zajtrke. Če se uvrščate med ljubitelje palačink, toliko bolje!

Tokrat bomo namreč pripravili banane v testu za palačinke. Ta teden smo iz njih naredili že čisto preprost sladoled, če vam jih je še kaj ostalo, pa priporočamo, da si jih privoščite kar za prvi obrok v dnevu.

Recept za slasten zajtrk je izjemno preprost. Najprej se lotimo mase za palačinke kot običajno. Prav vsak palačinke zmeša malce po svoje in današnji recept je pravzaprav le droben trik, ki to sladico malce popestri. V maso bomo namreč namočili na kolobarje narezane banane in tako dobili mini bananove palačinke.

V videu, ki je zaokrožil po spletu, ta sladek zajtrk pripravljajo na različne načine. Najbolj preprost izmed njih je ta, da to sadje narežete na kolobarje, nato pa jih napičite na vilice in namočite v maso za palačinke ter položite v predogreto ponev. Slednjo seveda prej premažemo z maslom.Mini palačinke pečemo približno tako dolgo kot običajne. Banana v njih se bo v tem času zmehčala in postala malce slajša. Pečene nato postrežemo s poljubnimi prelivi, kot so stopljena čokolada, javorjev sirup ali arašidovo maslo.

Namesto banan lahko uporabite tudi kakšno drugo sadje. Jabolka, na primer. Za vsak slučaj pa prilagamo še odličen recept za maso za palačinke. Pa dobro jutro in dober tek!
Preberite še: Sladoled iz le dveh sestavin, ki ga pripravimo v pičlih dveh minutah

Fotografija: Getty Images

 

 

 
Datum Objave: 14.6.2021 ob 06:06

Več iz te teme:

palačinkebananemini palačinketiktok

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.