Odprta Kuhinja

Najpreprostejši način za čiščenje pečice, ki ga niste poznali

Odpri galerijo
A+   A-
Pečica je eden tistih delov kuhinje, ki ga je najtežje očistiti.Kosila iz pečice so velikokrat hitra in enostavna možnost za odličen obrok. Tako se izognemo stanju za štedilnikom, čiščenju in še kakšnemu drugemu gospodinjskemu opravilu. A kaj, ko tudi pečica le redko ostane čista. Kaj hitro se namreč umaže, umazanija pa se zaradi visoke temperature še prismodi na njene notranje površine. Skratka, nič kaj prijetno.

Če ravno niste ponosni lastnik pečice, ki se očisti kar sama, ste verjetno že večkrat iskali in preizkušali takšne in drugačne načine, ki bi vam to opravilo olajšali. Priznamo, da smo se v tej situaciji velikokrat znašli tudi mi. In našli odličen način, ki nas je navdušil. Pečico smo namreč v nekaj minutah očistili s tableto detergenta za pomivalni stroj!

Kako?


Najprej si nadenite gumijaste rokavice, saj gre v resnici za precej agresivno čistilo, ki lahko draži vašo kožo. Nato pa se lotite dela. Odprite pečico, s palcem in kazalcem orokavičene roke primite tableto za pomivanje posode in jo najprej za sekundo potopite v mlačno vodo. Nato lahko pričnete z drgnjenjem. S tableto praskajte po površini pečice. Predlagamo, da pričnete pri njenih vratih, saj se na njih najbolj trdovratno nabere zažgana maščoba. Detergent v tableti se bo počasi topil in raztapljal umazanijo na površinah, njena hrapava tekstura pa vam bo pomagala odstraniti tudi najbolj zasušene delce.

S katero stranjo tablete se lotiti dela?


Redko kateri proizvajalec oglašuje, da so njegove tablete povsem običajne. Večina izmed njih ima prave super moči, deluje dva, tri, štiri, celo 10 v enem! Posledično so posamezne ploščine tudi drugačnih barv. A ne skrbite, prav vse delujejo enako učinkovito, pa naj si bodo modre, rdeče ali bele.

Ko boste zdrgnili celotno površino pečice, vse skupaj obrišite s papirnato brisačo. Nato pa z viledo ali mokro krpo še enkrat obrišite pečico, da odstranite morebitne ostanke detergenta. Tako, vaša pečica je pripravljena na nove specialitete!
Preberite še: Slastne miške, narejene s sestavino, ki jo obožujete

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 25.2.2020 ob 07:02

Več iz te teme:

pečicačiščenjetablete

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.