Odprta Kuhinja

Naravni triki, s katerimi boste odgnali neprijeten vonj iz kuhinjskega odtoka

Odpri galerijo
A+   A-
Neprijetnega vonja iz odtoka se lahko znebite na povsem naraven način.Ne glede na to, kako vestno pospravljate kuhinjo, se včasih po njej vije neprijeten vonj, ki prihaja iz kuhinjskega odtoka. Nad smrad se lahko spravite z agresivnimi čistili, a ker ne maramo obremenjevati okolja, smo raje poiskali naravno alternativo.

Spodaj preberite, kako se boste v nekaj potezah znebili neprijetnega vonja.

S pokrovčkom zamašite odtok ter korito napolnite z vročo vodo. Vanj vmešajte nekaj kapljic detergenta za posodo in dodajte 3 žlice sode bikarbone. Malce pomešajte, da se stopi, nato pa odmašite odtok. Voda bo z močno silo prodrla v sifon in odstranila morebitne ostanke hrane.

Ko boste z zgornjo metodo pošteno prečistili odtok, je čas za drugi korak, ki pa ga pravzaprav lahko storite že dan prej. V plastično posodo za ledene kocke natočite beli kis in limonov sok ter mešanico zamrznite. Naslednji dan kocke skupaj z nekaj ščepci grobo mlete soli vrzite v odtočno odprtino. Kocke in sol bodo mehansko odstranile umazanijo, limona pa bo vse skupaj osvežila.

Neprijeten vonj lahko učinkovito odženete tudi z že znano kombinacijo sode bikarbone in vrele vode. Zavrite poln lonec vode, vmešajte merico sode bikarbone in 'čof': naj vse skupaj steče v odtočno cev.

Morate očistiti vodni kamen z grelnika vode? Vanj nalijte kis ter ga zavrite. Mešanico nato zlijte v odtok. Tudi ta bo prečistil vse, kar je v njem ostalo!

Da pa se izognete neprijetnemu vonju v nadaljnje, vsake toliko v odtočno cev stresite žlico ali dve sode bikarbone. Ta bo sproti pregnala vonjave, če pa k njej dodate še nekaj kapljic eteričnega olja, bo iz odtoka celo dišalo.

Tako, pa smo rešili še eno gospodinjsko zagonetko!
Preberite še: Kako očistiti žar?

Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 8.5.2018 ob 07:05

Več iz te teme:

limonakissoda bikarbonaodtok

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.