Odprta Kuhinja

Nov trend z družbenih omrežij, kako postreči palačinke

Palačinke lahko postrežemo na sto in en način. (Foto: Wirestock/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Ni vseeno, kako jedi postavimo na krožnik. Če imate doma ljubitelje palačink, se boste tega namiga zagotovo razveselili.

Nismo še srečali človeka, ki se ne bi razveselil palačink. No, takšni so zares redki. Palačinke so zajtrk, ki ga pripravljamo, kadar smo posebno dobre volje, in večerja, kadar si želimo obrok spremeniti v družabni večer. So tudi posladek po kosilu in prigrizek na sprehodu skozi mesto. Skratka, palačinke so specialiteta za najrazličnejše priložnosti in zato jih srečamo v najrazličnejših oblikah. 

Poznamo puhaste ameriške in tanke francoske. Pri nas navadno pripravljamo slednje, pod različnimi imeni pa tudi drugod po svetu. V Rusiji jim na primer pravijo blini. Svetovljanski naravi tega v ponvi pečenega testa lahko pripišemo tudi različne nadeve. Od marmelade, čokoladnega namaza, kisle smetane, do limone s sladkorjem. Tu se seznam seveda ne konča. Poznamo tudi gratinirane palačinke, pa polnjene z orehovim nadevom in tako naprej. 

Nadvse prikupen način postrežbe

A danes se bomo bolj kot na nadev osredotočili na postrežbo. Na družbenih omrežjih smo namreč zasledili nov trend, kako palačinke inovativno prezentirati na krožniku. Po zgledu od tam jih ne bomo zložili v trikotnik. Jih pa bomo zavili v rulado, a naredili še dodaten korak. Po novem se namreč palačinke servirajo v polžkih. Kako? Oglejte si v spodnjem videu.

Pečene palačinke še tople zvijemo v rulade, kot smo vajeni sicer. Razlika pa je v tem, da jih pred tem ne namažemo z namazom, kot to naredimo po navadi. Zavili bomo kar prazno testo, nato pa ga narezali na polžke. Te stresemo na krožnik ter jih prelijemo s čokolado, karamelnim ali kakšnim drugim prelivom. Nadvse prikupno, se strinjate?

Takšne palačinke so na družbenih omrežjih v tem trenutku velik trend, saj jih spletni ustvarjalci pripravljajo na mnoge načine. Poleg najrazličnejših nadevov (zgoraj smo pozabili omeniti pistacijo) so nam v oči padle tudi temne palačinke, ki so pripravljene tako, da v maso dodamo žlico kakava. Tudi te narežemo kot polžke, še najbolje pa je, če hkrati na krožnik postrežemo običajne in kakavove. Sploh, če za mizo čakajo otroci.

image_alt
Palačinke s skuto in beljaki

 

Datum Objave: 15.2.2024 ob 05:02

Več iz te teme:

triki in namigipalačinketiktok

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.