Odprta Kuhinja

Prej in potem: poglejte, kako čudovito kuhinjo smo si naredili iz te stare menze

Odpri galerijo
A+   A-
Prav ste prebrali. Naši lonci in ponve se te dni selijo v novo kuhinjo – čisto pravi kulinarični studio.

O čemer lahko sanjaš, lahko tudi uresničiš, je rekel Walt Disney. Tako smo si tudi mi dolgo želeli kotička, v katerem bi lahko ustvarjali vsebine še bolj v stiku z vami. Zdaj ga imamo! Toliko bi vam hoteli pokazati in povedati, pa se nam vedno zdite nekam daleč. Seveda nam včasih kaj napišete, nas všečkate na družbenih omrežjih ali pokličete, a tisti, ki radi kuhamo in dobro jemo, vemo, da je slastno hrano in vse tiste trenutke, ki so posledica pomirjujočih ali razburljivih okusov, najlepše doživeti – za skupno mizo.

Kaj se je zgodilo? Malce smo pretuhtali in bili složni, da nam bo fizični prostor omogočil nove poti in nove izzive. Zdaj vas bomo končno lahko povabili k sebi na kakšno kulinarično delavnico, predavanje ali drug dogodek. Tukaj se bo tudi snemalo in fotografiralo, pa preizkušalo vse dobrote, ki jih bomo potem podelili z vami. Program seveda še sestavljamo, a vseeno je čas, da vam končno pokažemo čisto naš Studio Odprta kuhinja.

Ravno prav domača, kajne?
Ravno prav domača, kajne?

 

 

Prej in potem

Ko bi vi videli, kako je bilo, ko smo pred dobrega pol leta vstopili v staro in zapuščeno menzo v Tiskarskem središču na Slovenčevi ulici v Ljubljani. Zaprašene površine, na sredini star servirni pult, v ozadju pa masivna napa iz ne­rjavnega jekla. Retro tla, lijaki, v katerih bi se lahko celi namakali, in ogromno notranje okno, skozi katero je bilo videti in slišati tiho brnenje tiskarskih strojev v spodnji etaži. Nad našimi glavami so se prikazovali oblački z vprašaji, klicaji in strelami, a takoj smo zaslutili, da ima ta stara jedilnica pravzaprav velik potencial. Stena oken na ravno pravi strani prepušča mehko in dokaj konstantno svetlobo, ki je potrebna za fotografijo v naravnih razmerah. To je bilo poleg že urejenih nujno potrebnih napeljav najbolj pomembno.

Nato je začelo brneti, arhitektka je risala, mi smo modrovali in mojstri vrteli svoje orodje kot kakšne mažoretke. V šestih mesecih nam je uspelo. Imamo polno opremljeno kuhinjo z velikim otokom, ki ni le lepa kulisa, temveč funkcionalen prostor z vsemi pripomočki, v ozadju pa še servisne prostore, v katerih je dodatna možnost za kuhanje, odlaganje stvari in pospravljanje v zakulisju. Tu sta tudi velika prilagodljiva jedilna miza s stoli in kotiček za pogovore. Uf, še stene so čudovite in zavese imamo, s katerimi lahko prostor pred snemanjem popolnoma zatemnimo.

Naj bo toliko – za prvi vtis. Kaj pravite, vam je všeč?

ni podpisa
ni podpisa


ni podpisa
ni podpisa


ni podpisa
ni podpisa


ni podpisa
ni podpisa


ni podpisa
ni podpisa


ni podpisa
ni podpisa


ni podpisa
ni podpisa


ni podpisa
ni podpisa


ni podpisa
ni podpisa


ni podpisa
ni podpisa


ni podpisa
ni podpisa


ni podpisa
ni podpisa

 

 

 

 

 

Priporočamo še: Trik z litoželeznim loncem, ki je sezul vse na tiktoku


Fotografije: Sonja Ravbar

 

Datum Objave: 10.7.2023 ob 08:07

Več iz te teme:

kuhinjaStudio Odprta kuhinjamenza

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.