Odprta Kuhinja

Preprosta marinada, ki bo izboljšala vsako sadno solato

Odpri galerijo
A+   A-
Vitamini v skledi!Sezona svežega sadja se bliža vrhuncu in škoda bi bilo, da se v teh dneh ne bi sladkali z zrelimi plodovi. Če se premalokrat spomnite, da bi si privoščili nektarino, melono ali jagode, lahko vse skupaj združite v eno sadno solato, tako pa svojemu telesu zagotovite precejšen vnos vitaminov.

Sadna solata pa ni nujno le mešanica narezanega sadja. V le nekaj minutah jo namreč lahko spremenite v pravo poslastico! Potrebujete le sok ene pomaranče, nekaj žlic medu in limonovo lupinico.

Vse tri sestavine dobro premešajte v skodelici. Nato narežite sadje po želji. Mi predlagamo mango, nektarine, borovnice in kivi, lahko se poigrate tudi z mešanico jagodičevja ter v skledo stresete maline, jagode, ribez in robide.

Sadje nato prelijte z medeno marinado, solato premešajte ter za nekaj minut postavite v hladilnik. Porcije nato lahko popestrite s stepeno smetano in voila, posladek je pripravljen.
Nasvet: Bodite pozorni, da v trgovini izberete ekološko pridelane limone, saj je običajna lupinica prekrita z mnogimi škropivi, ki niso najboljša za vaše zdravje, zato se jim vsekakor izognite.

Poizkusite še: Jagodna limonada z meto in baziliko

Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 26.5.2018 ob 06:05

Več iz te teme:

marinadasadna solata

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.