Odprta Kuhinja

Presenečeni boste, kako vam pečica lahko pomaga pomiti umazano posodo

Odpri galerijo
A+   A-
Pomivalni stroj je v kuhinji pravi zaveznik, če ga nimate, pa vam bo na pomoč priskočila topla pečica.Recimo, da ste ravno pripravili čudovito kosilo iz pečice. Odličen hrustljav krompir, na primer. Ali pa krasno rižoto, ki je ni treba mešati. Morda ste spekli kruh? Skratka, po stanovanju omamno diši po domačih dobrotah in seveda pohitite k mizi, da pokusite, kako je uspela vaša specialiteta dneva. Pojeste in pomislite, da bi se po jedi zares prilegel počitek. Nato pa vas iz želje po dremežu predrami pogled na kuhinjsko korito, kjer se je nabrala gora umazane posode. Uh.

Če v vaši kuhinji ni pomivalnega stroja, bo vse treba pomiti na roke. Tega opravila gotovo nihče nima najraje, zato ga želimo poenostaviti, kolikor se da. Vsi vemo, da se ga bo najlažje lotiti takoj, saj se bodo ostanki hrane, če si pomivanje prihranimo za kasneje, zasušili na krožnike in pekače, nam pa bo žal, da se ga nismo lotili takoj po obedu. A sanje o počitku na kavču kljub temu še niso izgubljene. Na pomoč nam namreč lahko priskoči še topla pečica!

Pekač, v katerem smo pripravili kosilo, bo služil kot nekakšno pomivalno korito, vanj pa lahko spravimo tudi marsikateri kos posode in pribora. A pozor! Ukrepati bo treba, še preden sedete k mizi. Za pomivanje namreč potrebujemo toplo (ne vročo) pečico.

Jed, ki ste jo pripravili najprej, naložite na krožnike. Kar ostane, preložite v posodo s pokrovom in prihranite za kasneje. V pekač pa nalijte toplo vodo in dodajte nekaj kapljic detergenta za pomivanje posode. Vanj položite še umazan pribor in druge pripomočke, nato pa vse skupaj porinite v pečico.

Tako, kakor para odpre pore na naši koži, bo toplota v pečici zmehčala zasušene ostanke hrane. Ko boste vi uživali v kosilu, bo pečica opravila s trdovratnimi madeži, in ko boste siti in spočiti ter psihično pripravljeni na pomivanje posode, boste pekač le vzeli iz toplega prostora in vse skupaj le še splaknili pod toplo vodo.
Preberite še: Riba iz pečice in enega pekača

Fotografija: lolostock/Getty Images

 
Datum Objave: 6.5.2021 ob 07:05

Več iz te teme:

pečicapomivanjeumazana posoda

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.