Odprta Kuhinja

Presenetljivo učinkovit način za stepanje sladke smetane

Sladka smetana.
Odpri galerijo
A+   A-
Ob kosu torte ali kolača se prileže tudi zvrhana žlica sveže stepene sladke smetane. Našli smo način, kako jo stepemo v le dveh minutah brez nereda v kuhinji.Pred časom smo pisali o nadvse preprostem stepanju sladke smetane, kadar pri roki nimamo boljšega pripomočka od kozarca za vlaganje. Če ste še vedno brez električnih kuhinjskih pomočnikov, vam bo nadvse prav prišla tale metoda. Pred kratkim pa smo našli še hitrejši način, ne da bi potrebovali metlico za stepanje.

Kako učinkovit je običajen multipraktik, nas je presenetilo že, ko sta nam Midva kuhava pokazala, kako v le minuti v njem pripraviti popolno rezančno testo. Recept zanj vas čaka tukaj. Tokrat pa se je multipraktik izkazal pri stepanju sladke smetane.

Majhnega in ostrega rezilca v obliki črke s v multipraktiku si prej ne bi drznili povezovati s stepanjem, a ugotovili smo, da je za to opravilo še kako usposobljen. Ta metoda ima namreč kar nekaj prednosti.

Brez umazanije v kuhinji


Stepanje je lahko precej umazano opravilo, pri katerem lahko naša kuhinja kaj hitro postane bogatejša za nekaj smetanastih madežev. Če bomo uporabili multipraktik, se nam to ne bo zgodilo, saj bo smetana pod pokrovom popolnoma na varnem.

Hitro in čvrsto


Prav tako bo stepanje z multipraktikom najhitrejše. V le dveh minutah bo smetana čvrsta in pripravljena za serviranje. Ravno zaradi čvrstosti jo lahko pripravite tudi vnaprej, saj bo v hladilniku počakala do nekaj ur in ohranila svojo popolno formo. Po tej metodi pripravljena smetana pa ima tudi boljšo teksturo od običajno stepene, saj je bolj zračna, posledično pa bodo naše brbončice še bolj dovzetne za njen nežni okus.

V eni potezi


In skoraj bi pozabili, kaj še nas je navdušilo pri takšnem stepanju. V multipraktik lahko naenkrat dodamo čisto vse sestavine. Pri tej metodi tako ne bo treba najprej stepsti smetane in ji šele nato dodati sladkor, vaniljev izvleček ali druge arome. Vse skupaj lahko zlijemo in stresemo v posodo, zapremo s pokrovom in pustimo, da rezilo opravi svoje. Poskusite, navdušeni boste!
Preberite še: Rogljiči kosmiči: spletni trend, ki si ga boste želeli za jutrišnji zajtrk

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 18.11.2020 ob 07:11

Več iz te teme:

sladka smetanastepanjestepanje sladke smetanemultipraktik

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.