Rogljiči kosmiči: spletni trend, ki si ga boste želeli za jutrišnji zajtrk

Bi za hip skočili v Pariz in si za zajtrk privoščili rogljič ali dva? Morda kar celo skledo?

No, navadno so rogljiči res servirani na krožniku in nikakor v skledi. A za nov trend, ki v zadnjem času preplavlja družbena omrežja, boste potrebovali ravno slednjo.

Pred časom smo že poskusili narediti mini palačinke, ki jih prelijemo z mlekom in pojemo kot kosmiče. Tokrat pa so nas navdušili mini rogljiči kosmiči, ki so presenetljivo preprosti za pripravo, pričarali pa bodo odličen zajtrk, ki vas bo v hipu popeljal v francosko pekarno.

Kako jih pripravimo?

Če ste kdaj že pripravljali rogljiče, verjetno veste, da zanje potrebujemo listnato testo. Lahko pripravimo svežega (tukaj najdete recept zanj), lahko pa uporabimo tudi kupljenega v trgovini. Navadno ga nadevamo z marmelado ali čokolado. Nato testo po vrhu premažemo z rumenjakom in potisnemo v pečico. No, tako preprosto naredimo tudi mini rogljiče kosmiče, le da testo narežemo na čisto majhne trikotnike, jih zvijemo v rogljič in spečemo. Seveda bodo slednji veliko manj časa preživeli v pečici.

Ko so kosmiči nared, jih le še stresemo v skodelico ter prelijemo z mlekom in že je pred nami odličen in malce drugačen zajtrk, ki nas bo v karantenskih časih še kako razveselil. Po želji lahko v skledo damo tudi sveže jagode, borovnice ali drugo sadje za dodatek vitaminov.

V spodnjem videu si lahko ogledate, kako se lotiti priprave majhnih rogljičkov.

Če pa ste že pokusili mini palačinke, pa tudi rogljiče kosmiče, vas bodo morda navdušile miniaturne cimetove rolice, ki bodo prav tako odlične v mleku. Sploh v predbožičnem času, ko cimeta nikoli ni dovolj. Ali preveč. Kako se lotiti rolic, se naučite v spodnjem videu. Če pa boste želeli naš preverjen recept tudi zanje, nam le pišite in z veseljem jih pripravimo za vas.

Preberite še: Jabolčni ježki: kultna sladica več generacij – znova zanimiva

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed