Odprta Kuhinja

Recept za prigrizek iz slanine, ki je obnorel splet

Odpri galerijo
A+   A-
Ko vam zmanjka idej za slane prigrizke, preverite to pogruntavščino.


Preteklo leto so med drugim zaznamovali tudi hitri in preprosti recepti, ki so se pojavili na družabnem omrežju tiktok. Najbolj iskan recept v 2021 so bile kremaste testenine s feta sirom in češnjevimi paradižniki. In čeprav bi si mislili, da bo prvi mesec novega leta bolj dieten, pa je po spletu zaokrožil video precej kaloričnega prigrizka. Kdaj pa kdaj si je treba privoščiti in v takšnih trenutkih vas bo zagotovo navdušila tako imenovana zrolana slanina.

V hladnih dneh je pač težko preživeti le ob lahkih obrokih, zato danes z vami delimo idejo za prigrizek, ki lepo dopolni družabni večer, ob koncih tedna pa se odlično poda tudi k zajtrku. No, tudi tisti, ki ste se ob vstopu v novo leto odločili za keto dieto, boste tega recepta še kako veseli. Gre za čisto preprosto jed, za katero potrebujemo le eno sestavino in nekaj minut za pripravo. Težaško delo bo opravila pečica, rezultat pa bodo hrustljave slane palčke, ki vas bodo gotovo navdušile.

Slanina kot hrustljavi svedri


Postopek gre takole: rezine slanine zvijete na način, ki si ga lahko ogledate v spodnjem videu, nato pa jih zložite na s papirjem za peko obložen pekač. Za lepši videz porežete robove, slanina pa se bo tako tudi bolj čvrsto obdržala v obliki paličic. Pečico segrejete na 180 stopinj Celzija in slanino pečete 20 minut. Nato palčke obrnete in pečete še dodatnih 20 minut.Slanina bo v pečici karamelizirala in postala čudovito hrustljava. Iz pekača jo prestavite na krožnik. Če je premastna, lahko odvečno maščobo popivnate s papirnatimi brisačkami.
Ideja: Če želite zgornji recept še malce izboljšati, predlagamo, da slanino zvijete skupaj s trakcem, odrezanim iz listnatega testa. Tako bo prigrizek še bolj zanimiv in hrustljav. Takšen, kot ga lahko vidite na fotografiji.

Preberite še: Nedeljska sladica: puhaste miške s pomarančo in pinjolami

Fotografija: NoirChocolate/Getty Images
Datum Objave: 7.2.2022 ob 08:02

Več iz te teme:

slaninazvitkitiktokpalčke

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.