Odprta Kuhinja

Skrivna sestavina gobove juhe, ki naredi ogromno razliko

Fotografija: Christian-Fischer/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Zagotovo niste pomislili, da se lahko žlička te sestavine tako lepo poda v gobovo juho.


Gozdovi so vse bolj odeti v jesenske odtenke, obiskovalce, ki se sprehajajo pod pisanimi krošnjami dreves, pa poleg barvitega ambienta vabijo tudi jesenski plodovi. Ježice kostanja že ležijo po tleh, prav tako pa smo že nabrali nekaj gob, ki bodo romale v rižote, omake in seveda tudi juhe. Danes se bomo osredotočili na slednjo, zato bomo poskrbeli, da bo njen okus še bolj aromatičen, kot smo vajeni sicer. Gobova juha ima nešteto različic. Pripravljamo jo iz najrazličnejših vrst gob, dodajamo zelenjavo, za kremasto teksturo dolivamo smetano ali pa ostajamo pri bistrih različicah. Kateri recept boste izbrali, prepuščamo vam, prišepnili pa vam bomo skrivno sestavino, ki v juhi povzdigne okus po gobah.

Namig hrvaške babice


Sami nikoli nismo pomislili, da bi to sestavino dodali v lonec juhe, namig pa smo dobili od hrvaške babice, ki pripravi zares dobro gobovo juho in vanjo že vse življenje dodaja žličko gorčice. Malenkost te paste namreč naredi veliko razliko, saj poglobi okus. Jesenski lonec tako še bolj omamno diši in ravno toliko je tudi okusen.

Da gredo gorčica in gobe dobro skupaj, nas seveda uči tudi francoska kuhinja, od koder gorčica pravzaprav izvira. Francozi še posebno radi pripravljajo gobovo omako z gorčico in medom, ki se lepo poda k mesu, prav tako pa to mešanico okusov radi postrežejo na maslenem popečenem toastu.

Prihodnjič, ko boste nabrali polno košaro gob, preverite, ali imate na zalogi gorčico. Nato pa preskusite naš namig in nam sporočite, kako vam je všeč. Seveda pa v lonec ne pozabite dodati kakšnega lovorovega lista in, še pomembneje, vejice timijana!
Preberite še: Kremna gobova juha Jamieja Oliverja, ki jo preprosto morate poskusiti

Fotografija: MariaUspenskaya/Getty Images
Ona.je: Za močno odpornost: Kdaj in kako jemati cink
Datum Objave: 11.10.2023 ob 13:10

Več iz te teme:

gobejuhagorčicagobova juha

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.