Odprta Kuhinja

Smešno preprost način, kako stopimo čokolado brez kopeli in packarije

Fotografija: boxoflight/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Opazili smo, da je tudi v vaših domovih proizvodnja prazničnih piškotov že v polnem teku, zato razkrivamo trik, ki bo olajšal njihovo okraševanje.

Danes ponoči nas je že obiskal prvi izmed treh dobrih zimskih mož in verjetno ste mu v zameno za darove na pultu pustili kakšen piškot. Slednje v teh dneh pečemo kot za stavo, saj smo si to sezono pripravili dolg seznam receptov, ki jih želimo preizkusiti. Tako bomo cel december veselo pekli, napotke in recepte pa seveda delili z vami.

Danes pa vam razkrivamo način, kako piškote na izjemno preprost način okrasiti. Okraševanja se sicer lahko lotimo na najrazličnejše načine, od sladkornega preliva do pisanih mrvic, a danes smo se odločili za topljeno čokolado. Navadno se topljenja lotimo tako, da čokolado sesekljamo na manjše koščke, nato pa jo stresemo nad vodno kopel. Stopimo jo torej tako, da jo za nekaj časa postavimo nad lonec z vrelo vodo.

Takšen način seveda deluje in poslužujemo ga že leta. Moramo pa priznati, da v kuhinji povzroči precej nereda, saj čokolada lahko škropi naokoli, skleda topljenega preliva se hitro prevrne in tako naprej. Gotovo ste se že znašli v podobni situaciji. Zato danes z vami delimo trik, ki vse skupaj zelo poenostavlja.

Čokolado že kar nekaj let v trgovini najdemo zapakirano v plastičnih embalažah. Nekoč so te bile papirnate ali je bila čokolada ovita v aluminijevo folijo. Odkar pa jo najdemo v zatesnjeni plastični embalaži, jo lahko stopimo na sledeč način. Na štedilniku segrejemo vodo in v lonec potopimo kar celo tablico še ovite čokolade. Ta se bo stopila znotraj embalaže, katere vogalček pristrižemo in naredimo majhno luknjico, čez katero lahko doziramo čokolado. Iznajdljivo, kajne?

Preberite še:

image_alt
Jabolčne mini pite: hitro pripravljen posladek z listnatim testom (VIDEO)

Fotografija: boxoflight/Getty Images

Datum Objave: 6.12.2023 ob 08:12

Več iz te teme:

čokoladatopljena čokolada

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja