Odprta Kuhinja

Smešno preprost trik, kako se znebiti vodnega kamna s pipe (navdušeni boste)

Viktoriya Kuzmenkova/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Skoraj ne bi mogli verjeti, kako preprosto se lahko znebimo vodnega kamna, ki se vsak dan tiho nalaga na kuhinjsko pipo.


Trda voda je težava mnogih krajev pri nas, posledično pa se marsikdo neprestano bojuje z odstranjevanjem vodnega kamna. Slednji se namreč hitro nabere v našem domu, zato se – če ga ne čistimo sproti, kaj hitro zgodi, da nam zraste čez glavo. Nalaganje vodnega kamna pa nas ne moti le estetsko. Ogrozi namreč tudi pretok v kuhinjski in kopalniški pipi. A brez skrbi. Našli smo trik, kako se ga znebiti na sila preprost način.

Nad vodni kamen s kuhinjsko sestavino


Se morda spomnite, ko smo vodni kamen na ustju pipe reševali s kisom? Nalili smo ga v vrečko in z elastiko pritrdili nad umivalnik oziroma korito. Ni trajalo veliko časa, da so se pipe ponovno svetile in curek vode nemoteno lil iz njih. Kako kamen odstraniti na ta način, preverite tukaj. Danes pa pišemo o še bolj preprostem triku, s katerim prav tako dosežemo podoben učinek. Tokrat bomo na pipo navezali kar limono.

No, to je storila uporabnica tiktoka z uporabniškim imenom Clean With Kayleigh in trik res deluje. Limono prerežemo na polovico, nato pa jo s kuhinjsko elastiko ali pa vrvico pritrdimo na ustje kuhinjske (ali kopalniške) pipe. Pustimo učinkovati vsaj eno uro, najbolje pa kar čez noč. Kislina v limoni bo raztopila kalcijeve usedline, ki jih zmehčane lahko brez posebnega truda zdrgnemo kar z ostankom limone.


Bolj ekološko od trika s kisom


Ravno slednje nam je namreč izjemno všeč. Tega trika se lahko poslužimo vsakič, ko v kuhinji uporabimo limono. Deluje namreč tudi z že uporabljeno polovičko, kar pomeni, da smo na ta način bolj ekološki, kot če bi izvedli zvijačo z vrečko in kisom. V tem primeru pa lahko brez težav uporabimo že iztisnjeno limono, saj bo ta učinkovala enako dobro, kot če bi uporabili čisto svežo. Pa še kisa ne bomo zlivali stran in seveda, našemu planetu bomo prihranili nekaj plastike, ker ne bomo uporabili plastične vrečke.
Preberite še: Ta stvar (ki jo imate doma) bo učinkovito in preprosto zloščila vaše korito, pipo in druge dele kuhinje

Povzela: E. N.
Fotografija: Viktoriya Kuzmenkova/Getty Images
Deloindom.si: Genialen trik, kako poskrbeti za rastline, medtem ko ste na dopustu
Datum Objave: 12.6.2022 ob 17:06

Več iz te teme:

limonapipavocni kamen

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja