Odprta Kuhinja

Snežene krogle: koktajl, ki bo te praznike največji hit

Preprost trik, da bodo praznični koktajli videti zares posebno. (Foto: Vedrana Sucic/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Tako pripravljeni kozarci bodo zagotovo navdušili vse prisotne na zabavi, najboljše od vsega pa je, da lahko vanje zmešate nazlične pijače.

December je v polnem teku in zaključki, službene zabave ter podobna druženja se kar vrstijo. Tovrstne pogostitve pogosto vsebujejo tudi kakšen kozarec alkoholne pijače in danes vam bomo postregli nasvet, kako napitke postreči na najbolj prikupen način.

Na družbenih omrežjih smo zasledili nadvse lepo idejo za zasnežene krogle. Naj razložimo. Gre za način priprave kozarcev, v katerih nato lahko postrežemo različne napitke. Pijača, ki jo uporabimo, mora biti prosojna, da bo učinek dekoracije zares uspel. Morda se sliši zapleteno, a v resnici gre le za način, na katerega serviramo led, ki je navadno v koktajlih vedno prisoten. 

Skratka, stvar je precej preprosta. Potrebujemo toliko kozarcev, kolikor gostov imamo namen pogostiti. Potrebovali pa bomo še vejice rožmarina, sukanec oziroma vrvico in pa paličice za ražnjiče. Morda se sprašujete, kaj bomo s temi pripomočki sploh počeli, a kmalu vam bo postalo jasno, kako bomo iz njih pričarali prave snežene krogle. 

Govorimo o tistih steklenih kroglah, ki so napolnjene z vodo, v njih pa najdemo ujet zimski prizor. Navadno se v njih skriva kakšen snežak, dobri mož ali zaljubljena drsalca. Tokrat pa bomo v kroglo ujeli smreko. Zato potrebujemo rožmarinove vejice, ki bodo v našem primeru igrale vlogo osamelega drevesca.

Za pripravo bomo potrebovali dovolj prostora v zamrzovalniku, zato najprej poskrbimo, da bo prazen in bomo lahko vanj spravili želeno število kozarcev. Nato njihovo dno napolnimo z vodo, nato pa v sredino postavimo vejico rožmarina, ki jo z vrvico pritrdimo na paličico. Kot si lahko ogledate v zgornjem videu, paličico nato postavimo na vrh kozarca, da bo smrečico držala pokonci, dokler voda ne bo zaledenela. Kozarce z vejicami bomo namreč zamrznili in na ta način dobili ledene krogle.

Ko želimo postreči pijačo, v zaledenele kozarce vlijemo poljubno pijačo, na primer gin s tonikom, in postrežemo. Brez paličic in vrvic, seveda.

image_alt
Praznični čaj, ki bo pričaral božično vzdušje

Onaplus.si: Ta sadež bi morali uživati vsi, a samo v takšni obliki

 

Datum Objave: 15.12.2023 ob 08:12

Več iz te teme:

kozarecbožič in novo letopijača

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.