Odprta Kuhinja

Štirje načini, da se bo maslo hitreje zmehčalo

Odpri galerijo
A+   A-
Maslo je te dni precej popularna sestavina.Prazniki pomenijo nešteto piškotov, kolačev in tort, njihovi recepti pa nemalokrat zahtevajo veliko masla. In to zmehčanega. To seveda ne pomeni, da lahko maslo raztopimo v kozici, saj se mora zmehčati na sobni temperaturi, da še vedno ostane čvrsto.

Če smo ga pred začetkom peke pozabili vzeti s hladilnika, zdaj pa ga hitro potrebujemo, bo trajalo kar nekaj časa, da se cela kocka zmehča, obstajajo pa štirje hitri triki, ki bodo maslo hitreje pripravili na sodelovanje.

Narežite ga na manjše kocke ali naribajte


Odrežite željen kos masla, ki ga potrebujete v receptu ter ga narežite na manjše kocke. Tako se bo maslo veliko hitreje zmehčalo in kmalu ga boste lahko uporabili, naribano maslo pa bo pripravljeno za akcijo še tisti trenutek.

Povaljajte ga


Kos masla preprosto zapakirajte v plastično vrečko za živila ter čezenj povaljajte z valjarjem. To nekajkrat ponovite in maslo bo kaj kmalu mehko.

Zmehčajte ga na pari


Maslo položite v posodo, na štedilniku pa pripravite parno kopel, tako da v kozici zavrete vodo. Nad paro podržite posodico z maslom, dokler se maslo ne zmehča, pri tem pa pazite, da ne postane tekoče.

Postavite ga v bližino toplote


Kocko masla položite v keramično posodo in jo položite na radiator ali blizu delujoče pečice. Maslo se bo tako hitreje zmehčalo, vam pa ne bo treba dolgo čakati, da spečete svojo najljubšo slaščico.

Preberite še: Naši najbolj priljubljeni triki v 2017


Naslovna fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 15.12.2017 ob 16:12

Več iz te teme:

maslotriktriki v kuhinjipekazmehčajte maslo

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.