Odprta Kuhinja

Ta pripomoček, ki ga imate doma, bo na pikniku odgnal vse komarje

Fotografija: gorodenkoff/Getty Images
Odpri galerijo

Sezona piknikov na vrtu za mizo prinaša tudi nepovabljene goste.Vas je letos že pičil komar? Nekateri imajo srečo in le redko staknejo njegov ugriz. Obstaja pa tudi druga vrsta ljudi, ki je na meniju komarjev prav vsak dan v sezoni. Težko ugotovimo, kaj te nadležne žuželke tako privlači. Vemo pa, da si nikakor ne želimo, da bi nas pikale, medtem ko uživamo v pikniku na vrtu.

Komarjem se težko izognemo, a ko se dan začne prevešati v noč, lahko sedenje in druženje v njihovi družbi postane nevzdržno. Ker si želimo poletje na dvorišču v popolnosti izkoristiti, na svoje žar specialitete pa povabiti tudi prijatelje in družino, smo poiskali način, kako se izogniti nepovabljenim brenčečim gostom.

Naprava, ki je komarji res ne marajo


V trgovinah lahko kupimo najrazličnejše preparate, ki odganjajo komarje. Od razpršil za telo, do spiral, ki jih zažgemo, in vrtnih sveč, ki vsebujejo citronelo. Prav tako obstajajo takšne in drugačne lučke, ki naj bi žuželke scvrle, pa tudi neke čudne naprave, ki oddajajo izjemno visoke frekvence zvoka in s tem odvračajo nepovabljene goste. Pomagalo naj bi tudi, da na vrtu posadimo sivko in rožmarin. No, marsikaj smo že poskusili, a povedati vam moramo, da je v resnici najbolj učinkovita stvar proti komarjem, za katero smo ugotovili, da deluje, naravnost smešna.

Prihodnjič, ko se boste namenili imeti piknik na vrtu, potrebujete le en pripomoček, da preprečite, da bi vas komarji pregnali v hišo. Rešitev smo namreč našli v ventilatorju. Postavite ga v bližino mize in zaženite, ne nujno na največjo hitrost vrtenja. Premikanje zraka bo žuželke tako motilo, da se mizi ne bodo želele približati, ne glede na to, kako jim boste prisotni za mizo dišali. Najboljše od vsega pa je to, da boste ob pišu ventilatorja nadvse prijetno uživali tudi vi, saj znajo biti poletni večeri res vroče.

Nobenih pesticidov, razpršil in strupov, torej. Prav tako nobenega brenčanja, pikanja in grizenja. Takšne sezone piknikov na vrtu se pa res veselimo, kajne?
Preberite še: Poglejte, kako najlažje odstranimo koščice iz češenj (VIDEO)

Fotografija: gorodenkoff/Getty Images
Mična.si: To je hrana, ki preprečuje ali upočasnjuje sivenje las
Datum Objave: 12.6.2022 ob 17:06

Več iz te teme:

piknikkomarjiventilator

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.