Odprta Kuhinja

Ta živila v 2020 najbolj potrebujete glede na vaše astrološko znamenje

Odpri galerijo
A+   A-
Ob novem letu marsikoga zanimajo tudi astrološke napovedi in mi vam tokrat razkrivamo kulinarično.Ob novih začetkih ljudje velikokrat postanemo malce bolj vraževerni, kot smo sicer, preverjamo, kaj za nas pripravljajo zvezde, karte in celo skodelice kave. Če gre verjeti astrologom, je naša življenjska pot precej odvisna od datuma, na katerega smo prijokali na svet, prav tako pa bi svojemu astrološkemu znamenju morali nameniti več pozornosti, ko sestavljamo jedilnik. V spodnjih vrsticah razkrivamo, katera živila so pisana na kožo kozorogom, devicam, vodnarjem in drugim.

Oven


Ovni hrani dajejo velik pomen, zato nikoli ne preskočijo obroka. Takšne navade so odličen temelj zdravega prehranjevanja, v novem letu pa bo potrebno malce zmanjšati raven sladkorja, saj nadvse radi posegate po slaščicah. Pazite na prigrizke, naj te vsebujejo čim več sadja, pri zelenjavi pa boste morali postati malce manj izbirčni. Nikar ne pozabljajte na listnato zelenjavo, čičerko in paradižnik!

Bik


Biki se nadvse dobro znajdejo za kuhinjskim pultom, še raje pa sedejo za jedilno mizo. Zato ni nič čudnega, da izjemno radi jedo. Vedno najdejo čas za nekaj grižljajev, nagnjeni pa so tudi k pretiravanju. Ravno zaradi slednjega se vsake praznike preveč najedo, zato bodo v novem letu potrebne spremembe. Poizkusite se izogibati mastni hrani, dneve pričenjajte z zelenjavnimi smutiji, pijte čim več tekočine in vsaj za nekaj dni pozabite na sladkarije. Nadomestite jih lahko s surovim kakavom, oreščki in jabolki.

Dvojčka


Dvojčki, zaradi vašega kaotičnega načina življenja tudi na vašem jedilniku vlada nered. Obroki pri vas ne poznajo urnika, jeste, ko pač najdete čas za to. Ker seveda vemo, da to ni zdravo, se v novem letu osredotočite predvsem na to, da v dnevu najdete dovolj časa za prehranjevanje, prav tako pa poizkusite čim več hitrih in nezdravih obrokov zamenjati s krepkimi jedmi, ki naj na mizo pridejo v družbi solate.

Rak


Radi imate hrano, pretirana kuharija pa se vam zdi precej zamudna in nepotrebna. Neradi dolgo časa stojite za štedilnikom, zato veliko raje jeste v restavracijah. To seveda ni najbolj zdravo, zato priporočamo, da v prihodnjem letu čim večkrat jeste doma. Pripravo jedi si boste nadvse olajšali s kratkim seznamom hitrih receptov, ki vam bodo zmeraj teknili. Osredotočite se na testenine, ne pozabite pa na zelišča. Metin čaj vas bo v novem letu pomirjal.

Lev


Vročekrvni, kot ste, radi posegate po pekočih živilih, zato ingver, čiliji in poper niso tujci na vašem jedilniku. Začimbe vam vsekakor odgovarjajo, vaš jedilnik pa lahko še bolj popestrite z indijskimi in mehiškimi jedmi. Vašemu zdravju bo v pomoč predvsem kurkuma, ki jo lahko vmešate v rižote, napitke in druge jedi.

Devica


Device veljajo za precej izbirčne. Če že niso na dieti, pa se izogibajo vsaj eni vrsti živil. Kadar se držijo diete, se popolnoma nadzirajo in si ne dovolijo niti majhnega prekrška. Posegajo po ekstremnih dietah, ki pa kilograme hitro prinesejo nazaj, ko prenehate z njimi. Zato v 2020 sprostite svoj jedilnik, dovolite si majhnih prekrškov in ne hodite v ekstreme. Predvsem poskrbite za dovolj velik vnos vitaminov.

Tehtnica


Nikoli se ne morete odločiti, kaj bi si privoščili za kosilo, vsaka izbira vam vzame precej časa. Da si olajšate novo leto, poskrbite, da v kuhinji ne boste izgubljali časa. Priskrbite si nekaj kuharskih knjig in z listki označite, kateri recepti vam dišijo. Tako boste vedno vedeli, kaj vreči v lonec. Vsake toliko si lahko dovolite kakšno sladko pregreho.

Škorpijon


Škorpijoni niso izbirčni, radi jedo, občasno pa tudi skočijo za štedilnik. Raje pečejo kot kuhajo, zato se na meniju velikokrat znajdejo tudi slaščice. Nikar ne pozabite, da vaše telo potrebuje zelenjavo in ne le pice, bureka in podobnih, sicer nadvse okusnih, a ne preveč zdravih jedi. Potrebujete pa tudi več tekočine!

Strelec


Strelci nadvse uživajo v kulinariki, radi posedajo v restavracijah, si privoščijo kozarec vina in prigriznejo nekaj okusnega. S tem seveda ni nič narobe in uživanje v hrani podpiramo, hedonizem pa naj kdaj pa kdaj zamenja pospešen srčni utrip ob pohodu v kakšen hrib. Za nagrado si na vrhu lahko privoščite kakšno domačo jed, teknila vam bo, boste videli!

Kozorog


Kozorogi radi jedo, nekoliko manj radi pa stopijo za štedilnik. Tam se ne znajdejo najbolje, zato tudi tisto, kar skuhajo, ni najbolj okusno. Nekateri so seveda izjeme, a po večini priporočamo, da se kozorogi v 2020 naučite rabe začimb ter preizkusite kombinacije, ki vas bodo navdušile.

Vodnar


Vedno pazite, da ste v formi, a ko pride do odpovedovanja pri hrani, zapustite prizorišče. Veste, kako pomembno je zdravje, a prepričani ste, da če se dovolj gibate, lahko v svoj želodec spravite čisto vse. Pozni obroki vam niso tuji, prav tako ne dvojne porcije slaščic. V novem letu nadaljujte z gibanjem, malce pa zmanjšajte vnos mleka, mlečnih izdelkov in sladic.

Ribi


Glede na to, kako radi imate morje, ni presenečenje, da obožujete tudi morsko hrano. A vsake toliko potrebujete spremembe, saj ne morete živeti le od hrane, ki plava v morju. Vsake toliko si privoščite tudi kakšen kos mesa, pomembno pa je predvsem, da prenehate pozabljati na zajtrke, kosila in večerje ter se držite urnika prehranjevanja.
Preberite še: Paneton: kako ga naredimo doma

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 3.1.2020 ob 13:01

Več iz te teme:

hranajedilnikastrološko znamenje

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja