Tako se sir ne bo prijel strgalnika
Odpri galerijo
A+ A-
Ribanje sira navadno pomeni, da v kuhinji pripravljamo nekaj slastnega.
Obožujemo sir, še posebej, če je stopljen na kakšni okusni pici, lazanji ali drugi odlični jedi. Kadar v kuhinji ribamo kocko te mlečne dobrote, to navadno pomeni, da pripravljamo katero izmed njih. Ribanje seveda ni nič kaj zabavno, pri tem pa moramo biti še posebej pozorni, da se ob trenutku nepozornosti ne urežemo na ostrih robovih luknjic.
Priporočamo: Najbolj pregrešne sirove palčke: morate jih narediti (VIDEO)
Če izbiramo med že kupljenim ribanim sirom in tistim, ki ga naribamo sami, bomo vedno izbrali slednjega. Ker nima dodanih aditivov, ki ga ohranjajo mehkega in svežega, je bolj okusen ter se lepše topi, hkrati pa tudi vemo, s katero vrsto sira imamo opravka. V trgovini kupljen ribani sir navadno vsebuje mešanico različnih. Skratka, sir je vedno bolje naribati doma, odločitev pa boste nekoliko obžalovali takrat, ko bo strgalnik treba pomiti. Sir se namreč zalepi na kovinsko površino in čiščenje zna biti zoprno, sploh, če ga nismo pomili takoj. Pa se temu lahko izognemo?
Čiščenju seveda ne, lahko pa si ga precej olajšamo s preventivnim trikom, ki smo ga našli na tiktoku. Gre za čisto preprosto rešitev, za katero potrebujemo le malce olja, zaradi nje pa si bomo pri pomivanju prihranili kar nekaj sivih las.
Preden se lotimo ribanja sira, strgalo premažemo s čisto malo olja. Najbolje je, da rezilo naoljimo na obeh straneh. Nato naribamo sir kot običajno. Bodimo seveda previdni, saj bo površina malce spolzka. Tanka plast maščobe bo preprečila, da bi se delci sira zalepili na kovino in tako bo strgalnik tudi po končanem opravilu ostal čist. Seveda bo treba z njega sprati olje, a poteg z namiljeno gobico in malo tople vode bo dovolj, da bo zopet čist in sijoč.
Preberite še: To je formula za popolna umešana jajca
Fotografija: Qwart/Getty
Datum Objave: 13.10.2021 ob 07:10