Odprta Kuhinja

To je razlog, zakaj bi morali krompir hraniti v vodi

Getty Images/	Nebasin
Odpri galerijo
A+   A-
Krompir je ena izmed tistih raznolikih kulinaričnih sestavin, ki jih lahko pripravimo na sto in en način.


Pečen, kuhan, pražen, pire. Krompir lahko pripravimo na najrazličnejše načine, z njim lahko obogatimo enolončnice, pripravljamo njoke in cmoke, celo pečemo kruh. Ravno ker se tako pogosto znajde na naših krožnikih, pa si želimo o njem poznati čim več trikov in kuhinjskih bližnjic, kot je le mogoče.

Priprava krompirja nam vzame kar nekaj časa. Preden ga začnemo kuhati, ga je potrebno olupiti, oprati in narezati. Kadar smo v stiski s časom, si tako prej kot krompir pripravimo testenine, na primer. No, da temu ne bo tako in si ga bomo lahko privoščili pogosteje tudi med tednom, danes pišemo o tem, kako shraniti te gomolje, da bodo pripravljeni na hitro pripravo.

Priprava 24 ur v naprej


Krompir namreč lahko pripravimo do 24 ur vnaprej. Da bo kosilo hitreje pripravljeno, svetujemo, da ga olupite in narežete že dan prej, nato pa ga shranite v vodi, kjer bo počakal na kuhanje, cvrtje ali peko. Postopek shranjevanja je preprost. Gomolje olupite in narežete kot bi jih želeli skuhati za pire, nato pa kose prelijete s hladno vodo in vse skupaj shranite v hladilnik.

Krompir v vodi ne bo oksidiral ali se kakorkoli drugače pokvaril oziroma izgubil na vrednosti. Ko ga boste želeli uporabiti, vodo le odlijete in ga sperete pod odprto pipo. Nato v posodo natočite novo tekočino, jo solite in pričnete s kuhanjem. No, lahko pa vodo preskočite in krompir spečete v pečici ali ocvrete v olju. Nihče za mizo ne bo opazil, da ste gomolje narezali že dan prej in so na vas potrpežljivo počakali v hladilniku.
Preberite še: Tako se znebite zasušenih madežev na spodnji strani ponve

Fotografija: Getty Images/Nebasin
Datum Objave: 16.3.2022 ob 07:03

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: