Odprta Kuhinja

Trik, kako doma pripravite pico kot iz krušne peči (brez posebnih pripomočkov)

Inveno Media/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Tako boste doma lahko pripravili pico kot iz krušne peči, tudi če v kuhinji nimate posebnih pripomočkov.


Peka domače pice je poseben dogodek, želimo pa si, da bi bila čim bolj podobna tisti, ki jo pripravijo v pravih picerijah. S hrustljavo skorjo in tankim mehkim spodnjim delom. Avtentični pici se lahko precej približamo že z izbiro sestavin, največjo razliko pa bomo dosegli s pravilno peko.

Pice, kakršne si lahko privoščimo pri zahodnih sosedih, so seveda pečene v krušni peči. Gradnja slednjih zagotavlja, da je testo v bližini ognja izpostavljeno zares visokim temperaturam, pica pa je ob takšnih pogojih pečena v le nekaj minutah. Če doma krušne peči nimamo, se je potrebno nekoliko znajti. V zadnjem času lahko opažamo razmah najrazličnejših gospodinjskih aparatov, ki v zavetju doma pričarajo pogoje picerije. Zagotovo ste že slišali za pica kamne, električne pečice za pico in glinene pekače.

No, mi bomo danes pico spekli kar v običajni pečici, hkrati pa se bomo potrudili, da bo rezultat čim boj podoben avtentični jedi, ne da bi si pomagali z zgoraj omenjenimi pripomočki. To bomo dosegli z uporabo trika, ki zagotavlja, da bo testo izpostavljeno zelo visoki temperaturi, kar bomo dosegli s segrevanjem pekača. Kako, vas zanima?

Pomagamo si kar s pekačem


Še preden bomo pico potisnili v pečico, bomo v njej vzpostavili pogoje, ki bodo zagotovili, da bo jed takšna, kakršno si želimo. Za to potrebujemo visoko temperaturo, kar bomo dosegli s segrevanjem pekača, ki ga običajno uporabljamo za peko. Obrnili ga bomo okrog, tako da bo dno obrnjeno proti stropu pečice. Nato pa vklopili najvišjo temperaturo in funkcijo žar.

Pečico (skupaj s pekačem) segrevamo, dokler nas ne opozori, da je dosegla maksimalno vročino. Pico nato naložimo na pekač in jo postavimo nazaj v pečico. Slednja je namreč ravnokar postala krušna peč! Pečemo okoli 15 minut, nato pa uživamo v odlično zapečeni skorji.
Preberite še: Pokrovko bi v resnici morali odlagati takole

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 31.8.2022 ob 07:08

Več iz te teme:

picapečicapekač

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.