Trik, kako doma pripravite pico kot iz krušne peči (brez posebnih pripomočkov)

Odpri galerijo
A+ A-
Tako boste doma lahko pripravili pico kot iz krušne peči, tudi če v kuhinji nimate posebnih pripomočkov.
Pice, kakršne si lahko privoščimo pri zahodnih sosedih, so seveda pečene v krušni peči. Gradnja slednjih zagotavlja, da je testo v bližini ognja izpostavljeno zares visokim temperaturam, pica pa je ob takšnih pogojih pečena v le nekaj minutah. Če doma krušne peči nimamo, se je potrebno nekoliko znajti. V zadnjem času lahko opažamo razmah najrazličnejših gospodinjskih aparatov, ki v zavetju doma pričarajo pogoje picerije. Zagotovo ste že slišali za pica kamne, električne pečice za pico in glinene pekače.
No, mi bomo danes pico spekli kar v običajni pečici, hkrati pa se bomo potrudili, da bo rezultat čim boj podoben avtentični jedi, ne da bi si pomagali z zgoraj omenjenimi pripomočki. To bomo dosegli z uporabo trika, ki zagotavlja, da bo testo izpostavljeno zelo visoki temperaturi, kar bomo dosegli s segrevanjem pekača. Kako, vas zanima?
Pomagamo si kar s pekačem
Še preden bomo pico potisnili v pečico, bomo v njej vzpostavili pogoje, ki bodo zagotovili, da bo jed takšna, kakršno si želimo. Za to potrebujemo visoko temperaturo, kar bomo dosegli s segrevanjem pekača, ki ga običajno uporabljamo za peko. Obrnili ga bomo okrog, tako da bo dno obrnjeno proti stropu pečice. Nato pa vklopili najvišjo temperaturo in funkcijo žar.
Pečico (skupaj s pekačem) segrevamo, dokler nas ne opozori, da je dosegla maksimalno vročino. Pico nato naložimo na pekač in jo postavimo nazaj v pečico. Slednja je namreč ravnokar postala krušna peč! Pečemo okoli 15 minut, nato pa uživamo v odlično zapečeni skorji.
Preberite še: Pokrovko bi v resnici morali odlagati takole
Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 31.8.2022 ob 07:08