Odprta Kuhinja

Trik, kako iz bučk v nekaj sekundah odstranimo odvečno vodo

Fotografija: Candice Bell/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
V teh dneh bučke pripravljamo na sto in en način.


Sezona bučk je na vrhuncu in tako se pogosto znajdejo na naših jedilnikih. Pripravljamo jih na takšne in drugačne načine, veliko receptov pa zahteva, da jih naribamo. Kot na primer za te bučkine polpete, ki so vas pred časom popolnoma navdušili.

Bučke vsebujejo veliko količino vode. Pravzaprav kar 95 odstotkov te vrtnine sestavlja tekočina. Da jedi ne bi razpadale, bile vodene ali brez okusa, moramo zato bučke pogosto prej odcediti, da iz njih izločimo odvečno tekočino. Ta proces pa je lahko malce nadležen.

Preprosto, kot priprava skodelice kave ali čaja


Navadno se stiskanja vode iz bučk lotimo tako, da jih najprej nasolimo, nato pa čakamo, da začne v cedilu iz njih curljati tekočina. Nato jih ovijemo v kuhinjsko krpo, gazo ali celo papirnate brisačke in poizkušamo iz njih iztisniti kar se da največ odvečnih kapljic. A menda si ta proces lahko olajšamo.

Potrebujemo le kuhinjski pripomoček, ki ga sicer uporabljamo za kuhanje kave. No, vsaj nekateri. Ste že slišali za »french press«? Gre za tako imenovano francosko kafetiero, vrču podobno posodo, na dno katere potresemo kavo ali čaj, nato pa s pomočjo nekakšnega bata ustvarimo pritisk, ki poskrbi, da iz opojno dišečega prahu dobimo kar največ arome in energije.

In prav ta napravica nam bo v pomoč pri ožemanju bučk. Na njeno dno postavimo bučke, nato pa pritisnemo za vzvod in s pomočjo pritiska bomo iz bučk potegnili vodo. Sila preprosto in gotovo v nekaj sekundah!

French press lahko zelo poceni kupimo v skoraj vseh trgovinah s kuhinjskimi pripomočki. (Foto: Iryna Melnyk/Getty Images)
French press lahko zelo poceni kupimo v skoraj vseh trgovinah s kuhinjskimi pripomočki. (Foto: Iryna Melnyk/Getty Images)

Preberite še: Če imate bučke, sir in paradižnikovo omako, naredite to božansko jed

Naslovna fotografija: Candice Bell/Getty Images
Datum Objave: 15.8.2023 ob 07:08

Več iz te teme:

bučkefrench press

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.