Odprta Kuhinja

Umešani kosmiči: novost med zajtrki, ki navdušuje množice

Umešani kosmiči. (Foto: Ekaterina Fedulyeva/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Gotovo ste si za zajtrk že privoščili umešana jajca. Prav tako smo prepričani, da ste že poskusili tudi kosmiče. Kaj pa se zgodi, če ti dve jedi združimo v eno?

Pravijo, da je zajtrk najpomembnejši obrok v dnevu, pametna izbira hranilnih sestavin pa ključna. Jutranji odmerek energije naj bi bil takšen, da nas nasiti za čim dlje časa, hkrati pa si želimo, da nas želja po njem hitreje spravi iz postelje. Odlična izbira naj bi bila jajca, a tisti, ki jim zjutraj bolj diši sladko, raje posežejo po granoli. Kaj pa, če na ponvi zmešamo kar oboje?

Umešana jajca bi lahko zlahka označili za eno najbolj klasičnih jutranjih jedi, a tokrat bomo po zgledu z družbenih omrežij na ponvi umešali kosmiče. Zajtrk, ki je v teh dneh na instagramu in tiktoku izjemno priljubljen, se morda sliši nekoliko nenavadno, a v resnici ima precej smisla. V eni skodelici bomo namreč zmešali hranilno bogata jajca in vlaknin polne kosmiče ter tako dobili okusen jutranji obrok, ki si ga boste privoščili znova in znova. 

Priprava umešanih kosmičev rahlo spominja na carski praženec, le da namesto moke v maso umešamo kosmiče. In preskočimo mleko. Za še boljši okus pa dodamo zmečkano banano in kakav v prahu. Na ponvi lahko spečemo sladko mešanico iz svojih najljubših sestavin, a za prvič spodaj dodajamo kar točne odmerke. Seveda pa tudi video, ki v teh dneh navdušuje po spletu.

Sestavine

  • 40 g ovsenih kosmičev
  • 1 banana
  • 1 jajce
  • žlica kakava v prahu
  • žlička cimeta
  • kapljica vaniljevega ekstrakta (po želji)

Priprava

  1. V posodi najprej zmečkamo banano, čez potresemo kosmiče, cimet in kakav. Po vrhu ubijemo jajce in vse skupaj dobro premešamo.
  2. Na ponev dodamo malo maščobe in nanjo zlijemo gosto zmes. Pečemo približno tri minute, nato pa ovseno palačinko obrnemo in jo razkosamo s spatulo. Vse skupaj pečemo še kakšni dve minuti. 
  3. Postrežemo z jogurtom in poljubnimi dodatki, kot so oreščki, arašidovo maslo in sadje. 

image_alt
Kako pravilno skuhamo proseno kašo

Datum Objave: 19.4.2024 ob 06:04

Več iz te teme:

kosmičizajtrkumešani kosmiči

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.